Üyelerimizle Birlikte 24. Worldfood İstanbul Gıda Fuarı ve 31. Ipack Turkey Ambalaj Fuarına Katıldık

Üyelerimizi 3 Eylül Cumartesi günü, günübirlik ve ücretsiz olarak Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan Worldfood İstanbul Gıda Fuarın ve Ipack Turkey Ambalaj Fuarına götürdük. Üyelerim fuardaki  gelişmeleri  yerinde inceleyip, sektörle ilgili firmalarla bire bir görüşme yapma imkânı yakaladı. Gıda ve Ambalajlama teknolojileri ile ilgili firmaların stantları gezildi.

Bu yıl yaklaşık, 45 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı firmayı, 12.000’i aşkın ziyaretçi ile buluşturan fuarlara; Almanya, Çin, İran, Kore, Malezya, Meksika, Peru, Suudi Arabistan, Sri Lanka (Tea Board), Tayland ve Tunus’un dahil olduğu ülkeler katılım gösterdi. 4 gün süren fuarda;  şekerli mamuller, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş meyve ve sebze, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, unlu mamuller, kuruyemiş ve gıda katkı maddeleri başta olmak üzere pek çok ürün tanıtımı yapan firmaya ev sahipliği yaptı.

Gün boyu fuardaki sektörel gelişmeleri takip etme ve firmalarla bire bir görüşme yapma imkanı bulan üyeler ayrıca sektörünün lideri konumunda ki firmaların stantlarını da ziyaret etme imkanı buldular.

Fuarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Burak Tokuç, İstanbul Gıda Fuarına katılım gösteren üyelere Yönetim Kurulu adına teşekkürlerini sunarak;  ‘’Her yıl düzenlenen ve daha fazla ziyaretçinin katılım gösterdiği WorldFood İstanbul Gıda fuarı gibi fuarlar, ticari rekabetin arttığı günümüzde büyümek isteyen firmalara ulaşma imkânı verirken, firmaların ürün yelpazesinin genişlemesine ve yeni üretim teknolojilerini öğrenmede çok büyük fayda sağlamaktadır, bu yüzden üyelerimizin fuar katılımlarının artarak devam etmesi istiyoruz” dedi.

İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da düzenlenen 24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı (WorldFood İstanbul), 290 milyar lira ciro ve 410 binin üzerinde çalışana sahip gıda sektörünün zirvesine ev sahipliği yaptı.