İş Hayatında Arabuluculuk ve Çek Kullanımı Semineri Düzenliyoruz

Kadın Girişimciler Kurulumuz, TOBB bünyesinde kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur. Kurul aynı zamanda kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuştur.

Bu nedenle Kadın Girişimciler Kurulunun çalışmalarıyla düzenlenen ve özellikle kadınların daha da bilgilendirilmesi amacıyla “İş Hayatında Arabuluculuk ve Çek Kullanımı’’  konulu seminer 5 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de Odamızda gerçekleştirilecektir. Seminerin konuşmacısı Av. Nil Babadağlı olacak.

Kamuoyunda Beklenti Yaratan Yeni Çek Kanunu

5941 sayılı Çek Kanununun, Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu açısından değerlendirecek olan Av. Nil Babadağlı, 5941 Sayılı Çek Kanununa göre karşılıksız çek suçu ve ceza sorumluluğu konusunda ayrıntılı bilgi verecek. Anlatımı yapılacak konu baslıkları ise şöyle; Çek nedir?, Çek’in unsurları nelerdir?, Özel sekline göre çek çeşitleri nelerdir? Çeklerde ödeme ve ibraz nasıl yapılmalıdır?, Ödenmeme halinde başvuru yolları nelerdir?, Çekten cayma ve Ödemeden Men, Çekin Zayi olması ve İptali halinde başvurulacak hukuki yollar, Çeklerde ciroların incelenmesi ve Cirolu çeklerde yetkili hamil ve takip hakki ve ilgili Yargıtay kararları, Karşılıksız çek ve Yaptırımları, Sahte çek nedir; Nasıl anlaşılır?, Karekodlu çek ve ardından Yeni Uygulama Alanı olan Uyuşmazlık Çözüm Yöntemi Arabulucu ile ilgili bilgiler verilecektir.

Ticari Uyuşmazlıklarda Hızlı Çözüm Yolu: Arabuluculuk!

Ülkemizde de yaygınlaşan ve kanuni altyapısı oluşturulan Arabuluculuk konusunun da ele alınacağı seminerde özellikle çok uzun ve maliyetli olan mahkemelere nazaran oldukça hızlı ve maliyetsiz çözümler sunan Arabuluculukla ilgili ; Arabuluculuk Nedir?, Kimler başvurabilir?, Ne zaman arabulucuya gidilmelidir? Bu süreçte masraflar ve ücret kime aittir?, Arabuluculuk surecinde elde edilen anlaşmanın niteliği ve uygulama alanı, Arabuluculuk yoluyla anlaştığınızda taraflara sağlayacağı avantajlar anlatılacaktır.

Çok önemli gördüğümüz Seminere Tüm Üyelerimiz Davetlidir!

Katılımcıların, Türkiye hukuk sisteminde yeni bir uygulama olan arabuluculuk sistemi ve çek kullanımı hakkında tüm merak edilen soruların cevabını bu seminerde bulabileceklerini ifade eden Girişimci Kurullarından Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sibel Binici; “Ekonomik dalgalanmalarla birlikte karşılıksız çek sayısı ve bu konuda açılan dava ve icra takiplerinde ciddi de artışların yaşandığı günümüz şartlarında, Kadın Girişimciler Kurulumuz tamda doğru noktada düzenledikleri seminerle üyelerimizi bilgilendirecekler.” dedi.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Kıymet Aydın, ‘’Ticaret hayatımızda yaşanan sıkıntılar kredi kartlarında olduğu kadar çek kullanımımızda da oldukça sorunlu bir döneme girmemize neden oldu. Bizde Kadın Girişimciler olarak en çok sorunların yaşandığı bu konu ile ilgili “İş Hayatında Arabuluculuk ve Çek Kullanımı Semineri” düzenliyoruz. Seminer konuşmacımız Av. Nil Babadağlı tarafından; 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu yönüyle Çekler ve 5941 Sayılı Çek Kanununun getirdiği değişiklikler Yargıtay’ın en yeni kararlarıyla ele alınacak. Çokça yaşanan uyuşmazlıklarda Arabuluculuk sisteminin yerleşmesi için yapılacak bilgi aktarımlarının ardından soru ve cevaplı olarak seminerimiz sonlanacaktır. İş Hayatında Arabuluculuk ve Çek Kullanımı konulu Seminerimize tüm üyelerimizi davet ediyorum’’ dedi.

Seminer, 05 Mayıs Perşembe günü, saat 18:00’da Odamız Seminer salonunda gerçekleşecek.