Esnaf-Sanayici Satınalma Toplantılarımız Devam Ediyor

“Esnaf-Sanayici Satın alma Toplantıları’’nın 2.sini 24 Mart Perşembe günü gerçekleştirdik. Bu defa, Cargill Tarım ve Gıda A.Ş , Ormo Yün İplik A.Ş ve Namsal Gıda A.Ş Firmalarının Satınalma yetkilileri ile Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi alan KOBİ yetkilileri bir araya geldi.

Esnaf-Sanayici Satın alma Toplantıları’’nın 2.si, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Murat Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başladı.

Murat Öztürk; “Esnaf –Sanayici Satınalma toplantımızın” 2.sini gerçekleştiriyoruz. Programımızdan kısaca bahsetmek istiyorum. Odamız Proje Destek Ekibi tarafından hazırlanarak BEBKA’dan alınan eğitim desteğiyle, “Sanayi Kuruluşları ile Küçük ve Orta Ölçekli İş Yerleri Arasındaki Satış- Satın Alma İlişkisinin Arttırılması’’ konulu proje kapsamında üyelerimize ‘’Satış ve Pazarlama Teknikleri’’ eğitimlerini aldırdık.

Bu programın devamında ise, eğitimleri alan üyelerimiz ile sanayi kuruluşlarımızın satın alma yetkililerini ortak bir platformda bir araya getirme düşüncesi vardı. Amacımız, küçük ölçekli olarak nitelendirilen Kobilerimizin, ilçemizde bulunan sanayi kuruluşlarıyla çalışmasına imkân tanıyacak ortamı oluşturmaktı. Görüşmeler sonrası hem sanayici firmalarımızın satın alma yetkililerinden hem de Kobilerimizden çok olumlu yorumlar aldık.

Bugün ise Kobilerimiz 2. kez farklı sanayici firmalarımızın satın alma yetkilileri ile birebir görüşme imkânı yakalayacaklar. Bu programlarımızı ilerleyen zamanlarda da yapmaya devam edeceğiz. Bu toplantılarımızın İlçemizin ticari gelişimine katkı sağlayacağını umuyor, İlçemize ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Ayrıca Sanayici firmalarımızın satın alma yetkililerine ve Kobilerimize programımıza gösterdikleri ilgi için teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

“Sanayici-Esnaf Satınalma 2. toplantısında” Cargill Tarım ve Gıda A.Ş Şube Müdürü Cenan Celebci ve Satın alma Uzmanı Ekmel Eratan, Namsal Gıda A.Ş Satın alma sorumlusu Naci Atilla ve Ormo Yün İplik A.Ş satın alma sorumlusu Göksel Kolçak, Firmalarının tanıtımlarını yaptı ve kurumsal olarak satın alma prosedürlerinin neler olduğunu kısa sunumlar yaparak ifade ettiler.

Ardından da her sanayi kuruluşuna ait masaların olduğu salonda, Kobilerle 5’ er dakikalık bire bir görüşmelere geçildi.

Toplantılardan Sanayici Firmalar da Kobiler de Çok Memnun!

Toplantı sonrasında her bir Kobi firma temsilcisi, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının gerçekleştirdiği bu programın son derece faydalı olduğunu, Sanayici Firmaların Satın alma yetkililerine kendilerini tanıtma imkanı bulduklarını ve karşılıklı görüş alışverişi yaparak satın alma konusunda neler yapılması gerektiği konusunda bilgi aldıklarını belirttiler.

Sanayi kuruluşlarımızın temsilcileri ise, Sanayici ve Kobi’yi bir araya getiren böyle önemli ve kapsamlı bir çalışmadan dolayı memnuniyet duyduklarını ve bu konuda Yönetim Kurulunu tebrik ettiklerini ifade ettiler.

Program boyunca gerçekleşen 75 iş görüşmesinin ardından toplantı sona erdi.