Esnaf-Sanayici Satınalma Toplantılarının 1.si Gerçekleştirildik

Odamızda 17 Mart Perşembe günü Componenta Dökümcülük A.Ş , Zey-Tur-San Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. ve Efendioğlu Mermer AŞ. Firmalarının satınalmalarının katılımıyla gerçekleştirilen, “Esnaf-Sanayici Satınalma Toplantıları”ydı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Murat Öztürk ; “ Bugün burada “Esnaf –Sanayici Satınalma toplantımızın” ilkini gerçekleştiriyoruz.Amacımız, küçük ölçekli olarak nitelendirilen Kobilerimizin, ilçemizde bulunan sanayi kuruluşlarıyla çalışmasına imkân tanıyacak ortamı oluşturmaktı.

Öncelikle fabrikalarımızın satın alma yetkililerinin tavsiyesi üzerine dijital ortamda ilçemizdeki Kobilerin kendilerini tanıtabilecekleri bir platform olan “Ticaret Rehberimizi” hayata geçirdik.Ardından, tüm üyelerimizin davet edildiği bir dizi eğitim programlarını hayata geçirdik. Bu eğitimlere zaman ayırarak katılım sağlayan üyelerimizle eğitimlerimizi tamamladık.Eğitimleri gerçekleştirirken bir sonraki çalışmamızın “ Esnaf-Sanayici Satın alma Toplantıları” olacağını da o günlerde üyelerimize özellikle belirtmiştik.Bugün burada odamız tarafından açılan eğitimlere katılarak eğitimlerini tamamlamış olan Kobilerimizi, sanayi kurulaşmalarımızın satın alma departmanlarındaki yetkilileriyle buluşturmak üzere toplanmış bulunuyoruz.Kendilerine programımıza ilgi gösterdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmanın ilçemize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Satınalma Eğitimlerini Tamamlayanlar Görüşmelerini Gerçekleştirdi.

Proje Destek Ekibimizin çalışmalarıyla açılan ve ikişer gün süren Satın alma Teknikleri Eğitimine katılım sağlayan ticari işletme sahipleri, fabrikaların satın alma departmanlarıyla görüşmelerini gerçekleştirmek üzere odada hazır bulundu.

Bu eğitimlerde Kobilerimiz, satış ve pazarlamanın temel kavramları, satış ve pazarlama stratejisinin nasıl oluşturulduğu, en son satış ve pazarlama yaklaşımları ve bunların nasıl kullanılması gerektiği, iletişim de öne çıkan unsurların neler olduğu, satış ve pazarlama hedeflerinin neler olduğunu, fabrikalara ürünün nasıl sunulması gerektiği, satışın teknikleri, teklif verme usulleri, pazarlama yöntemleri gibi konularda ders alan firma sahipleri, öğrendiklerini sanayi kuruluşlarıyla gerçekleştirdikleri ikili Satınalma toplantılarında uygulama imkanı buldular.

“Sanayici-Esnaf Satınalma toplantılarında” Componenta Dökümcülük A.Ş satın alma direktörü Uğur Demirci, Zeytursan A.Ş. satın alma yetkilisi Gamze Onbaşı, Erblok ve Efendioğlu Mermer A.Ş satın alma yetkilileri Sevinç Demirbaş ve Gülşah Aydın, Firmalarının tanıtımlarını yaptı ve kurumsal olarak satın alma prosedürlerinin neler olduğunu kısa sunumlarını belirttiler.

Ardından da her sanayi kuruluşuna ait masaların olduğu salonda, Kobilerle 5’ er dakikalık birebir görüşmelere geçildi.

Katılımcıların oldukça fazla ilgi gösterdiği toplantı sonrasında her bir Kobi firma temsilcisi, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının gerçekleştirdiği bu programın son derece faydalı olduğunu ve emeği geçen herkesi tebrik ettiklerini defalarca ifade ettiler.

Sanayi kuruluşlarımızın temsilcileri ise, ülke genelinde örneğine çok az rastlanan bir programın Orhangazi’de gerçekleşiyor olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ve bu konuda Yönetim Kurulunu tebrik ettiklerini ifade ettiler.

Yapılan toplantılar sonrasında, ticari alışverişin ilçede faaliyet gösteren işletmeler tarafından gerçekleşecek olması, ilçenin ticari gelişimine de çok olumlu yansıyacağı, yapılan görüşmelerden alınan geri bildirimlerden fark edildi.

Bu çalışmaların belirli aralıklarla devam edeceğini belirtenYönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Murat Öztürk, ‘’ilçenin ticaretine katkı sağlayacak bu uygulamayı odamızda ilk defa gerçekleştiriyoruz. Bu konuda hem sanayi kuruluşlarımızın yetkililerine hem de eğitimleri tamamlayıp burada bulundukları için ilçede faaliyet gösteren ticari işletmelere teşekkür ediyoruz ve önümüzdeki günlerde de bu toplantıları devam ettirmek istiyoruz’’ dedi.

Program boyunca gerçekleşen 90 iş görüşmesinin ardından toplantı sona erdi. Önümüzdeki günlerde bu toplantıların devam edeceği belirtildi.