Paydaşlarımız İle Mali Konularda İstişare Toplantısı Gerçekleştirdik

Paydaşlarımız ile diyalogları arttırarak özellikle ticari ve mali konularda yaşanan aksaklıkların çözümü için bir araya geldik

İlçemizde bulunan paydaşlarımız ile diyalogları arttırarak özellikle ticari ve mali konularda yaşanan aksaklıkların çözümü için bir araya geldik.

Odamızda; Orhangazi Belediye Başkanlığı, Orhangazi Vergi Dairesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Muhasebecilerin temsilcilerinden oluşan dört paydaşımız ile  Meclis Başkanımız Erol Hatırlı’nın ev sahipliğinde istişare toplantısı gerçekleştirdik.

Toplantıya Orhangazi Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Kılıç, Vergi Dairesi Müdürü İsrafil Sezgin, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Yahya Safran, Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Orhangazi Temsilcisi Osman Mısır ve diğer ilgili kişiler katıldı.

Meclis Başkanımız Erol Hatırlı; “ Burada bulunan tüm kurumların ortak noktası, bir iş kurmuş olan Orhangazili’ler. Ticaret sanayi ve Esnaf Sanatkarlar Odaları olarak bizler üyelerimizin menfaatlerini korumak, onların sıkıntılarını giderebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Belediyemiz bu işyerlerinin ruhsat işlemleri ve diğer denetim mekanizmalarıyla yasal sınırlar içerisinde bireylerin ticari faaliyetlerini yürütmesi için çalışmalar yapıyor. Vergi dairemiz vergi mükellefiyeti olan işletmelerin vergi kanunlarının kendilerine vermiş olduğu yasal iş, işlem ve denetimlerini yerine getiriyor.  Muhasebecilerimiz de mali konularda mükelleflerine yardımcı oluyor.Tabi ki tüm taraflar olarak yaptığımız çalışmalar esnasında gerek işyeri sahiplerimizin bizlerle, gerek bizlerin işyeri sahipleriyle ve gerekse de kurumlar arası bazı noktalarda sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bu nedenle ortak noktalarımızda yaşanan sıkıntıların çözümü yine ortak toplantılar ve alınacak kararlarla sonuçlandırılabilir düşüncesiyle bu toplantıyı düzenledik. Davetimizi kabul ederek katıldığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, en çok üzerinde durulan konular ise, Kayıt dışı çalışanların tespiti ve bu konuda yapılması gereken yasal uygulamaların hayata geçirilmesi, açılan firmaların Odalara kayıt olması gerektiği veya firmasını kapatan işletmelerin Odalardan kayıtlarını sildirmesi gerektiği konularında yapılması gereken işbirliği çalışmaları, firmalara verilen NACE kodlarında (faaliyet kodları) yaşanılan sorunlar, tüm paydaşların birbiri arasında koordinasyon kurularak, ticaret erbabını sıkıntıya sokmadan, bürokratik işlemlerin uzamasını engelleyecek tedbirlerin alınmasını sağlamak ve işleyişin sağlıklı yürütülmesine imkân tanımak oldu.

Toplantının sonuçlarının izlenebilmesi ve kurumlar arası diyaloğun devamlılığının sağlanması bakımından düzenli aralıklarla yapılması ve bir sonraki toplantıya birkaç kurumun daha dâhil edilmesiyle birlikte tekrar aynı toplantının gerçekleştirilmesine karar verilerek toplantıya son verildi.