Dijital Pazarlama ve Sosyal Medyanın Ticarete Etkisi İsimli Seminer Düzenliyoruz

Kadın Girişimciler Kurulumuz, firmalarını sosyal medya üzerinden daha kurumsal yollarla tanıtmak, internetten ürün satışı yapmak isteyen üyelerimize yönelik “Dijital Pazarlama ve Sosyal Medyanın Ticarete Etkisi “ konulu seminer düzenliyoruz.

Kadın Girişimcilerimizden “ Sosyal Medya ile Ticaret “ Semineri

Kadın Girişimciler Kurulumuz, firmalarını sosyal medya üzerinden daha kurumsal yollarla tanıtmak, internetten ürün satışı yapmak isteyen üyelerimize yönelik “Dijital Pazarlama ve Sosyal Medyanın Ticarete Etkisi“ konulu seminer düzenliyoruz.

25 Şubat Perşembe günü, saat 18:00 de Odamızda ’da gerçekleşecek olan seminerin konuşmacısı Kurumsal İletişim ve Dijital Pazarlama uzmanı, aynı zamanda Sosyal Medya Danışmanı olan Mustafa Sönmezay olacak. Sosyal Medya ile Ticaret konulu Seminerde, E-ticarete nasıl adım atılır? Aşamaları nelerdir?, Markaların sosyal medya iletişimi nasıl olmalı?, Sosyal medya iletişiminin markalara faydası gibi konular ele alınacak. Ayrıca Sosyal medyanın ticari kullanımı ve bu yollarla ticaret yapma yöntemlerini içeren konuların da ağırlıklı olarak konu edileceği seminer, Oda üyelerine büyük katkı sağlayacak.

Tek Tıkla Ticaret Yapmak!

İnternet dünyasının en etkili alanı haline gelen sosyal medyayı ticari faaliyetlerinizde daha iyi kullanarak, hem daha az para harcamış olursunuz hem de kendinizi daha fazla tanıtma şansını yakalayabilirsiniz. Artık dakikalar içinde onlarca ürünün satılabildiği, müşterilerin mağaza mağaza dolaşmadan, alacakları ürün için gerekli bütün araştırmayı ve karşılaştırmayı yapabildiği, sürekli aktif olarak kullanılan sosyalleşme ve tüm merakın giderildiği bu dünya ile tüketiciler tek tıkla her şeye ulaşabiliyor.

Firmanızın sosyal medya hesapları üzerinden, müşterilerinize 7/24 bilgi sunabilir, reklam yapabilir, her daim açık bir şubenizin oluşmasını sağlayabilirsiniz, ayrıca telefon, faks, gazete reklamı, broşür reklamı gibi ücretlerden tasarruf ederek, daha fazla müşteriye ulaşma imkânı yakalayabilirsiniz.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Kıymet Aydın, “ Üyelerimizin gelişimine katkı sağlamak ve ilçemizden elektronik ticaret alanında yeni girişimciler çıkarmak için önemli bir fırsat olduğunu düşündüğümüz seminerimizde, facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya araçlarını kullanarak satış yapmanın tekniklerini, püf noktalarını bunun yanında firmalarımızı sosyal medya üzerinden nasıl daha profesyonel tanıtabileceğimizin yollarını öğreneceğiz.  Ayrıca bilişim sektöründeki gelişmelerin ve internetten satışların bu denli artış gösterdiği bu günlerde bu durumun odamızda değerlendiriliyor olmasını üyelerimiz açısından önemli bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Günümüz Ticaretinde Sosyal Medyanın Önemi Gittikçe Artıyor.

Türkiye’de 12 bine yakın e-ticaret sitesi faaliyet göstermektedir. Ülkemizde bu pazar, her yıl yüzde 35-40 civarında büyüme gösteriyor.

Verilere göre 2015 yılında yaklaşık 14 Milyon kişi, online mal ve hizmet alışverişi yapmıştır.

Türkiye’de e-ticaret sektörü 2015 yılını 75 milyar TL ile kapattı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sibel Binici; “ ‘’İnternetten satışların giderek artış gösterdiği bu dönemde, gelişen ve değişen ticari konjonktüre ayak uydurmak ve bu fırsatlardan faydalanmak isteyen üyelerimize yönelik eğitimlerimize devam ediyoruz. Günümüzde internetten gerçekleştirilen ticaretin hacmi giderek büyüyor. Bu nedenle üyelerimizin gelişimine katkı sağlamak ve üyelerimizin elektronik ticaret ile daha fazla müşteri kitlesine ulaşabilmesi için ilçeden de elektronik ticaret alanında yeni girişimciler çıkarmak için sosyal medyanın da ticareti geliştirmek için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Elektronik Ticaret, firmanın markalaşması ya da var olan marka değerini arttırması gibi artı değerler yaratabiliyor. İnternet teknolojisi kullanan Kobiler daha da hızlı büyüyor.

Bu nedenle son yılların en önemli ticari hareketi olan sosyal medyanın ticari kullanımı ve ticarette sosyal medyanın yerini konu edeceğimiz seminerimizi Kadın girişimcilerimizin öncülüğünde gerçekleştiriyoruz.  Tüm üyelerimizi bu seminerimize davet ediyorum” dedi.

Seminer, 25 Şubat Perşembe günü, saat 18:00’de Odamız Seminer Salonunda gerçekleşecek.