Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Bilgilendirme Semineri Düzenliyoruz

Üyemiz olan ve çevre konularında Orhangazi’de faaliyetleri olan

Odamız ilgili üyelerimiz için zorunluluk haline gelecek olan “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı” hakkında bilgilendirme semineri düzenleyeceğiz.

Üyemiz olan ve çevre konularında Orhangazi’de faaliyetleri olan VEBSAN Endüstriyel Atık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirilecek seminerde, Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) Kapsamında Getirilen Zorunluluklar, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ve Tehlikeli Madde Faaliyet belgesi konularında bilgiler verilecek.

Yayınlanan mevzuatlarla, Tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan ve bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan olarak faaliyette bulunan işletmeler ile toplam araç taşıma kapasitesi elli ton ve üzerinde olan taşımacılık işletmelerinin ve Miktarına bakılmaksızın ADR Bölüm 1.1.3.6.3’ te yer alan tablodaki taşıma kategorisi sıfır olan tehlikeli maddelerle iştigal eden ve tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan, gönderen, paketleyen, yükleyen ve dolduran olarak faaliyette bulunan işletmelerin Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alma zorunluluğunun olduğu ile Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı istihdam etmesi veya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanından hizmet alınmasının zorunlu olduğu bildirilmektedir.

Tehlikeli madde faaliyetinde bulunan söz konusu firmaların, 30 Haziran 2015 tarihinden itibaren en az bir tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya dışarıdan hizmet alması zorunluluğu getirilmiştir.

Yönetmeliğin 33 üncü maddesine aykırı hareket ederek tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurmayan veya dış hizmeti almayan işletmelere 1.101 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Tüm Üyelerimizi Düzenleyeceğimiz Seminere Davet Ediyoruz

Meclis Başkanımız Erol Hatırlı seminerle ilgili yaptığı açıklamada; “Avrupa birliği kapsamında iş hayatımıza her geçen gün yeni uygulamalar girmeye devam etmekte. Bunlardan biride kendi sektörümle beraber birçok diğer sektör temsilcisi üyelerimizi de ilgilendiren Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi ve Tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurulması konularında çıkan yönetmeliklerdir.

Konunun karmaşık olması ve üyelerimizden gelen talepleri de göz önünde bulundurarak düzenlediğimiz bu önemli seminerin üyelerimizin bilgilendirilmesinde ve onların mevzuatlardan kaynaklanan sorumlulukların öğrenilmesi bakımından önemli buluyorum ve bu vesileyle ilgili tüm üyelerimizi düzenleyeceğimiz seminere katılmaya davet ediyorum” dedi.

Söz konusu grupta yer alabilecek üyelerinin zor durumda kalmamaları amacıyla, Özbay Eğitim Kurumları Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı ve Eğitmeni Simge Kaya tarafından sunulacak seminer, 11 Şubat 2016 Perşembe günü saat 18:00’ da Orhangazi TSO’ nun Seminer salonunda gerçekleştirilecektir.