Meslek Komitelerimiz ve Milletvekili Av. İsmail Aydın ile Bir Toplantı Gerçekleştirdik.

Meclis, yönetim ve meslek komitelerinden gelen sorulara yanıtlamak üzere sözü alan İsmail Aydın, Asgari ücretle ilgili yeni düzenlemelerin yapılması amacıyla çalışmaların devam ettiğini, bu sorumluluğu tamamen işverene yüklememek amacıyla, hükümetimizin de gerekli adımları atmak üzere çalışmalarını yürüttüğünü ve bu konuda hem işveren hem de devlet katkısıyla asgari ücretin 1.300 TL. Olmasıyla ilgili, Bakanlığımız açıklama yapacak dedi.

26 Aralık Cumartesi günü odamızda gerçekleştirilen toplantıya,  Meclis Üyelerimiz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanları katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu; “Odamıza gelip bizleri onurlandırdığınız için, Odamız adına sizlere teşekkür ediyorum diyerek sözü katılımcılara bıraktı.

Gedelek’te üreticilerin görüşleri dinlendi ve bu konuda İsmail Aydın, Gedelek ‘te ileride uygun bir arazide Marzim gibi bir tesisin kurulması ve daha iyi şartlarda üretimlerin yapılabilmesi için ortamlar yaratılması gerektiğini söyledi. Müteşebbis heyet oluşturularak, çalışmalar yapılmasının gerektiğini ve böyle bir yapının Gedelek’teki üreticilerimize kazandırılmasının ilçemiz açısından da çok önemli olduğunu vurguladı.
Aydın, ayrıca Bursa’ nın birçok bölgesinin ürünleriyle tanınması söz konusuyken bizim bölgemizin de bir marka değeri olabilmesi için Orhangazi Gedelek Turşusunun Coğrafi işaretinin alınması için yapılan çalışmalarımıza destek vereceklerini ilettiler.

Bölgemizin önemli bir ürünü olan Zeytinin festivalini daha kapsamlı yapılması konusunda yaşanan bazı gelişmeleri paylaşan, Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Zeytin festivali konusunda daha kapsamlı ve ulusal medyada ses getirecek bir festivale dönüştürebilmek için Gemlik, Mudanya, İznik ve Orhangazi’nin ortaklaşa hareket etmesi gerektiği fikrinin oluştuğunu ve bu konuya Marmarabirlik’in de destek vereceği ve fiyatları festivalin yapıldığı bölgede açıklamasıyla daha da güçlü, ulusal düzeyde bir festival olacağı konusunu dile getirmesi üzerine, Aydın, bu konunun Orhangazi üreticileriyle de tartışılarak, bu şekilde daha kapsamlı bir festivale dönüştürülmesinin bölge açısından da çok faydalı olacağına inandığını ifade etti.
Üniversitenin yeni binasının Asilçelik tarafından yapılması konusunda milletvekilimiz İsmail Aydın’ın çok büyük destekleri olduğuna vurgu yapan Efendioğlu, Aydın’ a bir kez daha herkesin huzurunda teşekkürlerini iletti, ardından üniversitenin çevresinde olabilecek bir yurt binasının ihtiyaç olduğunu dile getiren Efendioğlu’nun sözü üzerine, İsmail Aydın, Üniversitenin diğer gerekli sosyal alanlar ve Yurtkur ‘un yapmasını istediğimiz yurtlar için yer tahsisi ile birlikte bina yapımına geçilebilecek. Bu konuda 2016 yılında gerekli çalışmalar başlayacak dedi.

Ayrıca meslek komitelerinden gelen bir diğer görüşte, bir öğrencinin yıllık 10 bin TL. lik bir katma değer yarattığını ve bunun ilçe ekonomisinin dışına çıkmaması için, özellikle başarılı öğrencilerin ilçemizde kalabilmesi için okullarımızın eğitim kalitesinin arttırılması ve ilçemizde Fen Lisesinin açılmasının faydalı olacağını dile getirildi.

Komite başkanlarından gelen soru ve önerileri cevapladıktan sonra Aydın, hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Milletvekili Aydın ayrıca, “ Hükümetimizin eylem planlarından biride Kobilerimize ve girişimcilerimize sağlanacak destekler, tüm girişimcilerimizi ve de firmalarımızın KOSGEB desteklerinden ve diğer devlet desteklerinden faydalanması gerektiğini düşünüyorum, ayrıca destek miktarlarının hibe oranlarının arttırılması konusunu da ilgili çalışmalar yapıldı dedi.

İsmail Aydın kapanış konuşmasında Orhangazi TSO ‘nun ilçemizin en önemli kurumlarından biri olduğunu ve özellikle son yıllarda yapmış olduğu çalışmaları takdirle izlediğini ve bir araya gelerek konuların tartışıldığı böyle toplantıların daha da fazla yapılmasını arzu ettiğini belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu; Toplantının sonunda İsmail Aydın’a ve odanın tüm temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti ve toplantının ilçemiz adına hayırlara vesile olması temennilerinde bulunularak toplantıya son verildi.