İspanya Genel Sekreterler Eğitim Semineri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreterler Eğitim Semineri, İspanya’da 10-13 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Barselona’da düzenlenen seminere, yaklaşık olarak 350 oda ve borsa genel sekreterleri olarak bizde odamızı temsilen katıldık.
Üç gün süren eğitim seminerine TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Genel Sekreterlere hitaben TOBB’ un işleyişi ve faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Seminere TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent KOŞMAZ, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İlhan PARSEKER, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Harun KARACAN ve Mustafa YARDIMCI da katıldı.

TOBB Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz ve TOBB Genel Sekreteri Mustafa SARAÇÖZ’ ün açılış konuşmalarıyla başlayan seminerde, AB-Dış İlişkiler-ABİGEM, DEİK, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hastanesi hakkında bilgi verildi.

Ayrıca, Ankara Üniversitesi Banka Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü Editörü Doç. Dr. Korkut ÖZKORKUT tarafından Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Seminer sunumları ile ilgili öne çıkan konuların başlıcaları aşağıdakilerden oluşmaktadır.
- Yeni NACE koduna göre üyelerin meslek gurupları 31 Mayıs Tarihine kadar Odalara bildirilecek.
- Tüm üyeler ve meslek gurupları bu otomatik sisteme göre yeniden gruplandırılarak.
- Gruplandırmalar her yıl maliye bakanlığının yapacağı veri güncellemesiyle tekrar gözden geçirilecek.
- Birden fazla iştigal konusuna sahip olan firmalar, her yıl maliye bakanlığının yapacağı yeniden değerlendirmeye göre en iyi ciroya sahip olduğu iştigal alanındaki nace koduna geçecek.
http://isbirilan.tobb.org.tr/gen_sorgulama.php linkinden uluslararası işbirliği teklifleri takip edilebilir.
- Şu an itibarıyla seçimler Resmi tarihi olan Ekim Kasım aylarında gerçekleştirilecek.
- TOBB, 1.420.000 üyesi ve bu üyelere ait 12.000.000 çalışanı ile ülke gelirinin % 75 ini, İhracatın % 95 ini gerçekleştirmektedir.
http://sanayi.tobb.org.tr adresinden tüm sanayi envanterine ulaşılabiliyor. Tüm bölgelerin üretim vb verilerine ulaşılabileceklerini ifade ettiler.