Fidancılar Tekrar Bir Araya Geldi

Orhangazi’ li fidan üreticileri 22 Ağustos Cumartesi günü Orhangazi TSO da gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelerek yeni sezon öncesi değerlendirmede bulundular.

Fidancılar Kooperatifi Kurulsun

Toplantı Başkanlığını, Meclis Üyemiz aynı zamanda Komite Başkanı olan Tahsin Kayhan yaptı. Tahsin Kayhan yaptığı açılış konuşmasında; “ Toplantıya katılarak sorunlarımızın çözümünde bize yardımcı olmak için burada olan herkese teşekkür ediyorum, zaten mevcut sorunlarımızın da çözümü birlikte hareket ederek olacaktır” dedi.

Toplantıda söz alan Meclis Üyemiz Nedim Çancı; Kooperatif kurulmasının artık bir zorunluluk olduğunu, üreticilerin ortak ve etkili karar almasında çok büyük bir araç olacağını, birliklerin her zaman üreticilere yarar sağlayacak oluşumlar olduğunu ve desteklenmesi gerektiğinden bahsetti.

Orhangazi’ nin 2015 yılı Fidan Üretimi 2.5 Milyon Adet

Toplantının devamında üretim miktarları ve üretim maliyetleri konusunda görüş alışverişi yapıldı. Orhangazi’ de ciddi bir fidan üretiminin olduğunu, 2015 yılında bir yaş fidan üretiminin yaklaşık 2.5 milyon adet olacağını, fidan maliyetlerinin hesaplanarak üreticilerin bu maliyetlere dikkat ederek fiyatlarını belirlemeleri gerektiği; değer kaybı, haksız rekabet ve kayıt dışının önüne de ancak bu şekilde geçilebileceğinin mümkün olduğu konusunda ortak görüş birliğine varılmasıyla toplantıya son verildi.