İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Hk. Bilgilendirme

Sayın Üyemiz; TOBB’ dan Odamıza gelen 03/08/2015 tarih 14633 sayılı yazıya istinaden, Son günlerde ortaya çıkan

Sayın Üyemiz;

TOBB’ dan Odamıza gelen 03/08/2015 tarih 14633 sayılı yazıya istinaden, Son günlerde ortaya çıkan ve İş yerlerine giderek Yetkisi olmayan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı kişi ve kurumların Faaliyet gösterdiği belirtilmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü konuyla ilgili mağduriyetlerin yaşanmaması için bilgilendirme yapma gereği duymuştur. Konuyla ilgili bilgilendirmeye aşağıda ekte ulaşabilirsiniz.

İş yerlerinin 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun ilgili maddeleri gereğini yerine getirmek amacıyla iş güvenliği sözleşmeleri yapmak isteyen firmaların yetkisiz bu kişi ve kurumlarla sözleşme yapmamalarını, yapacak olanların da sözleşme öncesinde yetkili kurum olup olmadığını www.isgkatip.csgb.gov.tr internet bağlantısından sorgulayıp, yetkili bir kurum olduğunun anlaşılması halinde İSG-KATİP üzerinden sözleşme yaparak hizmet alınması gerektiği hususunu bilgilerinize önemle sunarız.