Lise Öğrencilerinin Meslek Seçimlerini Kolaylaştırılmak İçin Planlanan Fabrika Gezilerinden 1.si düzenlendi

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının Organizasyonuyla Lise Öğrencilerinin meslek seçimlerini yaparken bilinçlendirilmesini amaçlayan fabrika gezilerinden ilki Karbonsan Basınçlı Kaplar A.Ş. Fabrikasına gerçekleştirildi.

Orhangazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1. Sınıf Öğrencileriyle birlikte, Orhangazi Tso Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Öztürk, Mehmet Ercan ve Orhangazi Tso Genel Sekreteri Gürol Erol’ un katıldığı geziye Karbonsan Basınçlı Kaplar A.Ş. Fabrikası gezilerek başlandı.

Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Erol Türkyılmaz, Öğrencilerimizin vizyonu ve gelecekteki seçecekleri meslekler konusunda oldukça fayda sağlayacağına inandıkları bir ziyareti gerçekleştirdikleri için, Okulum ve öğrencilerimiz adına, Orhangazi TSO Yönetimine ve Karbonsan Basınçlı Kaplar A.Ş. firması yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Gezilerle ilgili açıklama yapan Orhangazi Tso Eğitimden Sorumlu Komisyon Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk; “Bu geziler ile gençlerin ilgi duydukları alanlarda tanıtımlar yapılarak ileride yapmak istedikleri meslekler hakkında bilinçlenmelerini; İş yaşamında neler yaşayabileceklerini, gezerek, özümseyerek, araştırarak daha yakından tanımalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Orhangazi TSO Sayman Üyesi ve Eğitinden sorumlu Komisyon Üyesi Mehmet Ercan Okul Müdürü Erol Türkyılmaz’ a teşekkür ederek, Özellikle Lise 1. Sınıf öğrencilerinin Organizasyona yönlendirilmesinin çok yerinde olduğunu çünkü meslek seçimi için önlerinde yeterince bir zaman olacağını belirtti.

Geziye, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ercan’ ın Karbonsan Basınçlı Kaplar A.Ş. Genel Müdürü Oruç Levend Akad’a yaptığı ziyaretle devam edildi. Akad; “ İlçemizde okuyan geleceğimiz olan öğrencilerin bizim gibi işletmeleri gezip, tüm detayları yerinde görmeleri bizler içinde memnuniyet verici, işletmelerimizde ilerleyen süreçlerde çalışabilme ihtimali olan gençlerimizin, hem bizlere hem de ülkemize daha faydalı bireyler olacağı inancımızı kuvvetlendiriyor. Bu nedenle bizlerde bu konuda sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

İlerleyen günlerde Öğrencilerin Bilinçlendirme Eğitmine; Asil Çelik, Cargill, Componenta, Elsan Elyaf ve Kırpart  Fabrikalarınında eklenerek devam edileceği bildirildi.