Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası nda Finans Yönetim Eğitimi Gerçekleştirildi

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis üyelerinin ve proje destek ekibinin katılımıyla gerçekleştirilen “Finans Yönetim Eğitimi” ni Finans Kontrol Merkezi’nin kurucusu Sinem Toplan verdi.

Eğitimden sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk; “Odamızın ve üyelerimizin gelişimini üst noktalara taşıyabilmek amacıyla girdiğimiz akreditasyon sistemi ile ana faaliyet konularının içerisinde yer alan, yönetimin ve personelin eğitimini çok daha üst noktalara getirerek bu gün geldiğimiz noktada açtığımız finans yönetimi eğitimleri ile başta eğitim meclis üyeleri olmak üzere kırkın üzerinde katılımcımıza ile eğitimlerimizi tamamlamış durumdayız. Eğitimin tüm katılımcılara oldukça faydası olacağına inanıyorum. Buradan verdiği değerli eğitim bilgileri için de Sn. Sinem Toplan’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Girişimcilerin, finansal yönetimde mali analiz tekniklerini etkin kullanabilmesini amaçlayan eğitimde, şirketlerin finansal  ihtiyaçlarının doğru  belirlenmesi ve ihtiyaca uygun finansal seçeneklerin kullanılması konusunda da geniş bilgiler verildi.

Eğitimde bilgi verilen konu başlıkları ise şöyle;

Finans nedir, finansın ve finansal piyasaların tarihsel gelişimi. Son yıllarda finanstaki gelişmeler. Sermayedarın hayali? Şirketlerde finansal yönetim, Finans yönetiminin amacı, İşletmelerde finans fonksiyonunun örgütlenmesi, Finans yönetiminin diğer birimler ile ilişkisi. Genel ekonomiye bakış, Finansal yönetiminin temel kararları ve şirket bilançosu: Yatırım değerlemesi, Kaynak yönetimi, Nakit akış yönetimi. Temel mali tablolar, Mizan, Bilanço, Gelir tablosu. Nakit akım tablosu. Finans yöneticisi gözüyle bilanço ve gelir tablosu, Aktif/pasif özellikleri, Net işletme sermayesi, İyi ve kötü alacakların sınıflandırılması, Kısa vadeli  faaliyetler ve finansman ihtiyacı, Kısa vadeli nakit ihtiyacı. ,Bankalar, Murabaha kredileri. Bankacılık lisanı. ,Leasing şirketleri, Operasyonel kiralama, Finansal kiralama ve banka kredisi karşılaştırması, Türkiye’de ve dünya’ da factoring. , çek-fatura-senet, Kur risk, faiz riski. Türev araçlar: Forward. Opsiyon. Swap. Uluslararası ticarette finansman gibi, bir çok konu ele alnındı.

Sinem Toplan, eğitime katılanlara yapılması gerekenleri sıraladı ve özellikle, Üretim süresinin kısaltılması, borç ödeme süresinin uzatılması, alacak tahsil süresinin kısaltılması, işletmelerdeki finansal yönetimin en önemli maddelerinden birisi olduğunu vurguladı.

3 gün süren eğitimler sonucunda katılımcılar eğitimin ticari faaliyetlerinde oldukça fazla fayda sağlayacağını ifade etti.