Kadın Hakları ve Başarı Hikayeleri Semineri Gerçekleşti

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarıyla düzenlenen ‘’Kadın Hakları ve Başarı Hikayeleri’’  semineri 17 Mart Salı Günü Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Danışman ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Tülin Tüzün’ ün Moderatörlüğünü yaptığı Seminere, Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Avukat Nevin Canbaz, Kadının iş yaşamında ve sosyal hayatta sahip olduğu haklar konusunda bilgiler vererek, bu konuda tecrübelerini paylaştı. Ayrıca BTSO en iyi girişimcilik ödülünü almaya hak kazanan, Şeker Hanım Organik ve Doğal Ürünler firması sahibi Dilek Şeker, ticari yaşamında başından geçen tecrübelerini ve Başarı hikâyesini anlattığı program yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Orhangazi Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kıymet Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar gününe ithafen düzenlenen seminere katılanların Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak sözlerine başladı. Kadınlarımızın Kurtuluş savaşında ki kahramanlıklarından bahseden Aydın 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılına vurgu yaptı.

Orhangazi Kaymakamı M. Selman YURDAER konuşmalarıyla devam eden seminerde, Yurdaer Programın düzenlemesinde emeği geçen Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kuruluna böyle anlamlı bir seminer düzenledikleri için teşekkürlerini sundu.  Kadın Hakları ve Girişimciliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan M.Selman Yurdaer Kadın haklarının toplumun her kesimince benimsenmesini ve girişimciliğin arttırılarak kadınların sosyal ve iş hayatında etkin hale gelmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Seminerin Moderatörü Tülin TÜZÜN, toplantının çok anlamlı bir zamanlaması olduğuna vurgu yaparak Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasına bu imkânı verdikleri için teşekkür etti.

Konuşmasında kadınlar mutlu olursa toplum mutlu olur diyerek devam eden Tüzün, son dönemde ki kadına şiddet olaylarını kınayarak sözlerine devam etti.

BURSA BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANI AV. NEVİN CANBAZ, Kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın, sosyolojik ve ekonomik etkileri, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kadın hakları konularını ele aldı. Tv programlarında ,dizilerde bu konuda çok fazla bu anlamda zararlı görsel içerik olduğunu , özellikle kadının bir cinsel obje olarak lanse edildiğini,  bu konuda gelecek kuşakların kadına şiddet konusundaki tutumu hususunda  eğitimcilere ve ebeveynlere önemli sorumlukluklar düştüğünü belirtti.

Şeker Hanım Organik ve Doğal Ürünler firması sahibi Dilek Şeker, evinin altındaki atölyesinde günlük 30 kavanozla başladığı reçel ve marmelat üretimini, KOSGEB Girişimcilik Eğitimi  ve  aldığı diğer eğitimlerle, girişimci ruhuyla geliştirerek günlük 2 bin kavanoza taşımasının, lüks otellerle çalışma süreçleri anlattı. Başından geçen hikayeleri paylaştı.

Katılımcılara hediyelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.