Orhangazi TSO da E-Ticarete Başlıyorum Semineri Gerçekleştirildi

Eticaret Sektörünün enine boyuna konuşulduğu, girişimler için fırsatların ve getirilerinin tartışıldığı, günü ve sektör gündemini yakından ilgilendiren konuların ele alındığı E-Ticarete Başlıyorum semineri Orhangazi TSO bünyesinde gerçekleştirildi.

Seminerde, Eticaretsem firmasından Merter Özdemir  ve Bilginet firmasından Mehmet Erdemi yaptıkları sunumlarda, Eticaret Ekosistemi  ve Eticarette Doğru Adımlar , E-ticaret Girisimcisine Verilen Destekler, E-Ticarette Başarı Nasıl Elde Edilir, Digital Raklam , Sosyal Medya ve Eticaret İlişkileri  konularından bahsettiler.

Seminerin açılışında konuşan, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Hatırlı; “Orhangazi TSO Akademi bünyesinde gerçekleştirdiğimiz bu seminerimizin üyelerimizin gelişimine katkı sağlamak ve ilçemizden elektronik ticaret alanında yeni girişimciler çıkarmak için önemli bir fırsat olduğunu düşündüğümüz Elektronik Ticaret hakkındaki bilgilerin, çok değerli isimler tarafından bizlere aktarılacak olması memnuniyet verici. Ayrıca bilişim sektöründeki gelişmelerin ve internetten satışların bu denli artış gösterdiği bu günlerde bu durumun odamızda değerlendiriliyor olmasını üyelerimiz açısından önemli bir fırsat olarak görüyoruz’’ dedi.

Seminerde ise Merter Özdemir yaptığı sunumunda; ‘’Doğru danışmanlık alındığında, çok daha kolay bir şekilde sisteme adapte olabilirsiniz. E-Ticarette tanıtım çok önemli bir hal aldı. İnternette yer alan firmanızın domainini tanıtmak için, birçok materyal gerekli. Bilboardlara ilan verebilirsiniz, Tv’de yer alabilirsiniz, internet üzerinde kullanılabilecek reklam mecralarından faydalanabilirsiniz. Bunların başında ve en etkili olanı da sosyal medyayı iyi kullanarak, hem daha az para harcamış olursunuz hem de daha çok kendinizi duyurma şansını yakalayabilirsiniz .’’ dedi.

Seminerin diğer konuşmacısı Bilginet firması yetkililerinden Mehmet Erdemi ise, hali hazırda stoğu olan, deposu bulunan, çalışma sistemini belirlemiş, muhasebesel süreçlerini iyi takip eden firmaların e-ticaret yaptıkları sitelerini kapatma olasılıkları %1’ lerin altında olduğunu belirtti.

Seminerde ayrıca Elektronik ticaret sayesinde, artık, sadece dakikalar içinde onlarca ürünün satabildiği, müşterilerin mağaza mağaza dolaşmadan, alacakları ürün için gerekli bütün araştırmayı ve karşılaştırmayı yapabildiği.  Mağazalarda bulunamayan birçok ürünün e-ticaret sitelerinde bulabildiği, tek tıkla tüm ürünlere ulaşılabildiği vurgulandı.

Son bölümde ise firmanın internet üzerinden müşterilerine bilgi sunabileceği 7/24 açık bir şubesi oluşması, Telefon, faks ücretlerinden tasarruf edilerek, maddi yük azaltılması, daha fazla müşteriye ulaşma imkânı gibi birçok fayda sağlaması açısından E-Ticaret, ilgili tüm firmalara önerildi.

Seminer, Orhangazi Gedelek turşularının da olduğu hediyelerin konuşmacılara takdim edilmesiyle sona erdi.