Orhangazi Mucitleri 7. Bilim Şenliği ni Gerçekleştirdi

Orhangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen 2014 yılı Bilim Şenliği açılışı gerçekleştirildi.

Her yıl bir gelenek haline gelen Bilim Şenliği’nin bu yıl yedincisi yapıldı. Açılışın ardından Bilim şenliğinde icatlarını sunan öğrencilerin stantlarına Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Garnizon Komutanı Kd. Bçvş. Nuri Berk, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk ve Genel Sekreter Gürol Erol, siyasiler ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar ziyarette bulundu.

Değişen ve gelişen dünyanın izinde sosyal ve teknik alanlarda Ar-GE ve yenilik, sorunlara pratik çözümler bulmanın, daha ileriyi görmenin, genç mucitlerin ufkunu genişleten çalışmaların olduğu bu tarz bilim şenliklerine daha çok önem verilmesi gerektiğine vurgu yapılarak Bilim Şenliklerine ve TÜBİTAK proje yarışmalarına teşvik edilmesinin öneminden bahsedildi.

Birçok icadın bulunduğu bilim şenliğinde; Halk oyunları gösterileri, Flüt korosu, Bilim Teknoloji Merkezinin gösterileri ve daha birçok etkinliğin yanı sıra öğrencilerin çok değerli çalışmaları sergilendi.

Bilimi destekliyoruz

Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu Bilim şenliğini ziyareti sırasında  “Bilgi ve teknoloji toplumu olabilme yolunda ülkeler arasındaki yarışın artan bir hızla devam ettiğini biliyoruz. Bu durum, bizlerin omuzlarındaki yükü artırmaktadır. Öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarda bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak öğrencilerimizin bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla Oda olarak elimizden gelen desteği vereceğiz’’ dedi.

Sözlerinin devamında  “ Ar-Ge yapmak, icat geliştirmek mutlaka büyük yatırımlarla yapılabilir diye bir durum yok. Ufak bir fikir, küçük bir değişiklik dahi insanlık yaşamında büyük gelişmelere ve faydalara yol açabilmektedir. Bu gün burada öğrencilerimizin sergiledikleri değişik çalışmalar ve fikir ürünlerinden bunu görebiliyoruz. Özellikle başta sanayicilerimiz olmak üzere tüm üyelerimizi bilim şenliğini kaçırmadan ziyaret etmelerini ve önümüzdeki yıl düzenlenecek ve Oda olarak destek vereceğimiz Bilim Şenliğine kendilerinin de destek vermelerini bekliyoruz”  dedi.

Uzay ve Havacılık seminerine davet,

Efendioğlu yaptığı açıklamanın son bölümünde “ Tüm bu bilime ve icada yönelik çalışmaların en tepe noktalarında yer alanlardan birisi de hiç kuşkusuz uzay ve havacılıktır. Bu gün dünyanın en gelişmiş ülkelerin diğer ülkelerden önde olabilmek için en çok üzerinde çalışmalar yürüttüğü alanlardan birisi de uzay ve havacılıktır. Bizlerde güçlü bir ülke olmak istiyorsak, öncelikle genç nesillerimizi yetiştirmek için ve onlardan bir bilim takımı oluşturabilmek için onları özendirmeliyiz bilinçlerini arttırmalıyız ve gelecekte ileri teknoloji gerektiren bilimin bu alanına da yönelmelerini sağlamalıyız.

Bu amaçla uzay ve havacılığın özendirilmesine ve ülkemizden yeni nesille birlikte bilim ve iş adamlarımızın çıkmasının teşvik edilmesine yönelik olarak Bursa’ da düzenlenen “Uzay ve Havacılık Seminerine” öğrencilerimizi götürerek geleceğimizin bilimine bizlerde katkıda bulunmak istiyoruz ve öğrencilerimizi davet ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Pazartesi günü Bursa Merinos Kültür Merkezinde saat 13:00 da BTSO’ nun gerçekleştireceği “Uzay ve havacılık Seminerine ”, uzaya giden ikinci Fransız astronot olan ve UNESCO iyi niyet elçisi olan Patrick Baudry,  NASA’ dan yetkililerin yanı sıra ve diğer bazı konuklar katılarak uzay ve havacılıkla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklar.

İlçe milli eğitim müdürlüğü ile görüşmeleri tamamlayan Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda ücretsiz olarak kaldırılacak otobüsle öğrenciler pazartesi günü saat 12:00 da Cumhuriyet meydanından hareket edecek.