İş-Kur, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla Stant Açtı

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının katkıları ile Orhangazi’de stant açan İş-Kur yetkilileri,  Orhangazi’de iş bulmak isteyenlere ve nitelikli eleman arayan işverenler için hizmet vermeye başladı.

İş-Kur’un Orhangazi’de bir şube açması gerekliliğine değinen Orhangazi TSO Başkan Yardımcısı Murat Öztürk, ‘’Orhangazi’de işçi potansiyeli çok yüksek, ayrıca üyelerimizin de yaptığımız toplantılarda çokça dile getirdiği nitelikli eleman sıkıntısını İş-Kur ile çözmek için çalışmalarımız başladı “ dedi.

Orhangazi TSO, uzun zamandır projeleri içerisinde olan İş-Kur’un Orhangazi’de bir şubesi olmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Orhangazi TSO Genç Girişimci Kurulunun da çalışmaları devam ediyor. Konu Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a ve Bursa Milletvekili İsmail Aydın’a Orhangazi’ de İş-Kur şubesinin açılması ile ilgili dosya iletildi.

Konu ile ilgili kurum ile sürekli irtibat halinde bulunan oda bir yandan da İş-Kur ile birlikte hareket ederek Orhangazi’de Cumhuriyet Alanı’nda, İş-Kur görevlileri tarafından vatandaşların kayıtlarının alınmasında birlikte hareket etti.

Cumhuriyet meydanında açılan stantta bulunan yetkililerce ayrıca, İş-Kur’a kaydın iş arayana ve işverene sağladığı avantajlar hakkında da bilgi vererek, ‘’İş-Kur sayesinde iş arayanların, becerileri ve branşları doğrultusunda ihtiyacı olan işyerlerine girebiliyorlar. Bu sayede bildikleri işi yapma imkânı buldukları gibi, işsizlik sıkıntısından da kurtulmuş oluyorlar. Diğer taraftan da nitelikli eleman sıkıntısı çeken birçok işveren, yine İş-Kur sayesinde istediği niteliklerdeki elemanları bulabiliyor. Ayrıca İş-Kur, 36 ay boyunca bulduğu nitelikli elemanların sigorta prim ücretlerinin yarısını ödüyor.” denildi.

İstihdama destek vermek üzere İş-Kur’un Orhangazi’de yaptığı çalışmalarda vatandaşlarca yoğun şekilde form doldurulduğuna şahit olundu. Vatandaşların yoğun talebinden, İlçemiz’ de bir İş-Kur şubesine bir ihtiyaç olduğu kolaylıkla görülebiliyor .