Fidancılar Orhangazi TSO da Bir Araya Geldi

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasından bir araya gelen fidancılar, sorunlarını masaya yatırdı.   Bölgenin

Bölgenin zeytin fidanında Ülke genelinde en önemli üretim üssü olmasına rağmen, üreticilerin kendi aralarında yaşadığı sıkıntıların çok fazla olması sebebiyle sorunların çözme kavuşturulamadığı ifade edildi.

Bu nedenle üreticiler, mevcut sorunlarını çözüme kavuşturabilmeleri amacıyla bir araya gelmek istediklerini belirttiler.

Fidan üreticileri birlik olup, bu güç birliğiyle hareket etmenin gerektiğini ve bu sayede, Ülke genelinde zeytin fidanında rekabet edebilecek konuma gelebilecekleri konusunda hemfikir oldular.

Fidan üreticileri alt birliğine ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığına konu ile ilgili sıkıntıların daha sağlıklı ve daha net iletilebilmesi için çalışmaların tek bir merkezden yapılması gerektiği savunuldu.

Kayıt dışı üretimin, standartlara ve kurallara uyarak kaliteli üretim yapan firmaların en önemli sorunlarından biri olduğunu, bununda bir araya gelerek çözülebileceğini dile getirdiler.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu ; “ Haksız rekabetin önüne geçilebilmesinin tek çözümü fidan üreticilerinin oluşturduğu birliktelikle sağlanabileceğini söyledi.

En kısa sürede kooperatif çatısı altında, ortak kararların alınabilmesi için çalışmaların başlayacağı ifade edildi.