2. Meslek Grubu Üyelerinin Sektörleri İle İlgili Yaşadığı Sıkıntılar ve Çözüm Önerileri Görüşüldü

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası meslek grup toplantıları bu hafta 2. Meslek grubu ile devam etti.   Cumartesi

Cumartesi günü gerçekleştirilen 2. meslek grup toplantısı, meslek komite başkanı Tahsin Kayhan’ın açılış konuşmasını yapmasıyla başlayan  toplantıda üyeler sektörleriyle ilgili sıkıntılarını ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Fidancılık sektörünün devlet tarafından desteklenmesi ve Ege bölgesinde olduğu gibi, bölgenin ilgili kurum ve  kuruluşlarının yapacağı lobi faaliyetleriyle ilçedeki fidancılık sektörünün canlandırılması gerektiği görüşü ifade edildi.

Zeytin ağacında yapılan budama yanlışlıklarının giderilmesi gerekiyor. Piramit şeklinde yapılması gereken budamanın, tam tersi şeklinde yapıldığının, bununda bölgenin zeytin veriminde düşüşe neden olduğu ve bu konuda çiftçilere yönelik gerekli eğitimlerin verilebileceği görüşüne yer verildi.

Yönetim kurulu başkanı Ergün Efendioğlu yaptığı konuşmada ; İzmir Zeytin, Zeytinyağı ve teknolojileri fuarında fidancılarımızın yer alması, fidancılık sektöründe ticari hareketlenme sağlayacaktır. Ayrıca zeytin ağaçlarında yapılan yanlış budama uygulamalarının giderilmesi için  Ziraat Odası ile ortaklaşa çalışmaların yapılabileceğini ifade etti.

Bölge ve ülke için son derece önemli olan Zeytin fidanının merkezi olmamız, bu nedenle ilçemizde bulunan fidan üreticilerinin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için lobi çalışmalarının yapılabileceğini söyledi.

Meclis Başkanı Erol Hatırlı ; Üyeler , 24 Şubat Pazartesi günü saat 14:00 ‘de Orhangazi Ziraat Odası konferans salonunda Gemlik zeytini coğrafi işareti ile ilgili yapılan çalışmanın bir ürünü olan “ Zeytin Logosu “ tanıtımı ve kullanım şekli ile ilgili bilgilendirmelerin yapılacağı toplantıya üyelerimizin de katılım sağlanmasını rica etti. Ayrıca odamızın 2014 yılı için çalışma takvimine dahil ettiği Envanter çalışması konusunda üyelerimizin hassasiyet göstermesini ve bu envanterden elde edilen sonuçların, yapacağımız her türlü çalışmada, önemli bir veri kaynağı olacağını ifade etti.

Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk ; “Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumunun açıkladığı hibe ve desteklerden fayda sağlamak için, AB standartlarına uymamız gerekiyor. Bu desteklerden üyelerimizin ve bölgemizin fayda sağlaması için, konunun iyi bir şekilde incelenip, istenilen şartlara uyulması durumunda desteklerin alınabileceğini ve burada bulunan tarımsal kalkınma kooperatiflerin de bu desteklerden fayda sağlayabileceğini ifade etti.

Toplantıya katılan 2. Meslek grubu üyeleri, bu toplantılarda bir araya gelerek dilek ve şikayetlerinin dinlenmesinden ötürü mutluluk duyduklarını ifade ederek toplantıya son verildi.