ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI 15. MESLEK GRUBU TOPLANDI

15. Meslek Gurubu toplantısı 16 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 10:00 da, Komite Başkanı Hüseyin YAVAŞ başkanlığında grup üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hüseyin YAVAŞ bu tür toplantıların gurubun sıkıntı ve görüşlerinin paylaşılmasının yanı sıra gurup üyelerinin bir araya gelerek tanışmasına ve yakın ticari ilişkiler kurulmasında ki öneminden bahsetti.

Toplantının ilerleyen bölümünde söz alan OTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sibel BİNİCİ e-ticaretin öneminden bahsetti. Artık büyük sanayi kuruluşlarının satın almalarını e-ticaret yoluyla yaptığını ve e-ticaretin firma çapında gelişmesi gerekliliğinden söz etti. Aynı zamanda Uluslararası çapta üretim yapan firmaların satın alma departmanlarıyla küçük ve orta büyüklükte ki firmaları bir araya getirerek ticaretin geliştirilmesi için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.

Ticaret Rehberinin (www.otsoticaret.net) önemine vurgu yapıldı. Firmaların tanıtımında ve alıcı ile satıcının bir araya gelmesinde sağladığı kolaylıklar örnekler gösterilerek anlatıldı.

OTSO Meclis Başkanı Erol HATIRLI toplantıya katılan firmalara KOSGEB desteklerinden işbirliği-güç birliği destek programının onlara sağlayacağı faydalardan bahsetti. Bu destekten faydalanmak isteyen firmaların OTSO bünyesinde bulunan KOSGEB temsilciliğinden destek alabilecekleri hatırlatıldı. Aynı zamanda Firmaların gelişmesi ve sektörde yaşadıkları problemlerin çözümü konusunda OTSO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve toplantıların sürekli olacağını söyledi.

Toplantıda söz alan 15.Meslek Komitesi üyesi Mesut KESKİN bu toplantıların yapılmasında ki amacın üyeleri bir araya getirmek olduğu ve Oda Üyelerinin isteklerini odalardan talep etmesi gerektiğinden bahsetti.

Toplantının son bölümünde söz alan OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün EFENDİOĞLU 15.Meslek gurubunun Ülke ve Orhangazi ekonomisine sağladığı yararlardan bahsetti. Bu sektördeki sıkıntıların Orhangazi’nin sıkıntısı olduğunu, çözüm ve isteklerin gerçekleştirilmesi konusunda OTSO bünyesinde verilebilecek bütün desteklerin verileceği ve çalışmaların zaman kaybetmeden yapılacağının sözünü verdi.