Orhangazi TSO Akademisi Çalışmalarıyla Şirketlerde Başarının Yol Haritası Semineri Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi

12 Kasım Salı günü Orhangazi TSO toplantı salonunda “Şirketlerde Başarının Yol Haritası” adında  seminer düzenlendi.

Seminerde kısa bir konuşma yapan Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk , “Şirketlerinde başarı sağlayanlar, doğru işi, doğru yöntemlerle yapan ve aynı zamanda sonuç odaklı çalışmaları planlayan ve bunları uygulayan işletmelerdir. Şirketlerde Başarının Yol Haritası semineri işletmelerimizin başarılarının oluşumu ve sürdürülebilirliği açısından son derece önemli konudur.

Bu ve buna benzer eğitimlerin üyelerimize faydalı olması için sizlerden de gelen taleplerle de birlikte devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Gümrükler Başmüdürlüğü, kurumsal firmalarda koordinatörlük ve eğitim kurumlarında eğitmenlik yapan Sayın Mehmet Kut ‘un anlatımıyla gerçekleştirilen seminere çok sayıda oda üyesi ve ilgililer katılım sağladı.

Mehmet KUT seminerde; Geçmişin rahatlığından kurtulun. İşletmelerin krize karşı her zaman bir B planı bulunmalıdır.

Büyük şirket olup kurumsallaşmak isteniyorsa, oluşan problemlere yeni çözümler bulunup, çalışma sisteminin para odağından kurtararak insan odaklı hale getirilmesi gerektiğini ve günümüzde Şirketlerin en önemli sıkıntılarından birinin de nitelikli elemana ihtiyacı olduğunu ve firmaların gelişiminde üniversite sanayi iş birliği çok önemli olduğunu belirtti.

Türk toplumu olarak rakibimiz ülkelerden farklı olarak bizlerin ürünümüzün sadece satışını yaptığımızı ve pazarlamaya önem göstermediğimizi ve dünyadaki büyük firmaların artık sadece pazarlama ile imalatlarını başka ülkelere yaptırdıkları ürünleri satar hale geldiklerine vurgu yaparak Türk girişimcilerinin de artık hazırlayacakları stratejik planlarda pazarlama ayağına büyük önem göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Seminerde ayrıca, stratejik planlamanın şirketlere faydaları, etkin liderin olması gereken özellikleri, iyi organizasyon yapısının oluşturulması, çalışanların nasıl doğru seçileceği ve çalışanların yönetişimin içerisine alınması, profesyonel danışmanlık hizmetlerinden yararlanma gibi başlıklar, üzerinde durulan diğer bazı konular oldu.

Seminer sonunda Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve Meclis Başkanı Erol Hatırlı, bölgemizin ürünleri olan turşu ve zeytini Mehmet Kut’a takdim etti. Katılımcılar interaktif bir katılımla gerçekleştirilen seminerden memnun bir şekilde ayrıldılar.