Orhangazi TSO İnovasyon Fuarı nı Ziyaret Etti

24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen  “ İnovasyon Türkiye Fuarı” na Bursa Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa açılan stant  ile katılan Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 27 Ekim Pazar günü de fuar ziyareti gerçekleştirdi.

Sanayi – Üniversite ve diğer eğitim kurumlarının işbirliğinin sağlanması projesi kapsamında Orhangazi Ticaret ve sanayi Odası oda Üyeleri  ile birlikte Orhangazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de fuarı gezerek yenilik ve gelişimler  konusunda bilgi sahibi oldular. Orhangazi TSO yönetim kurulu  başkan yardımcısı Sibel BİNİCİ ‘’ meslek okullarımızdaki öğrencilerin bu fuar gezisi ile  inovasyonun   önemini daha iyi anladıklarını ve  mesleki gelişimlerindeki  öneminden bahsetti’’.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen fuara 500 farklı buluşla katılan patent sahipleri, bu yıl ikincisi düzenlenen fuara 800’ ün üzerinde buluşla katıldılar.

Yüzlerce buluşun sergilendiği 2. İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı’nda merdiven çıkan bavul, otomatik karıştırıcı tencere, görüntü oynatabilen tepsi, otomatik çivili oto lastiği, kendinden ışık veren asfalt, bitlenmeyi engelleyen toka, kendini soğutan ısı yalıtımlı saksı, bebek yıkama cihazı, görme engelliler için oyuncak, anne sütlü emzik, çift kollu hareketli rimel, uzay koltuk gibi bir birinden ilginç 850 proje  sergilendi.

Patent sahipleri, temsilcileriyle bire bir görüşme fırsatı yakalayan oda üyeleri ve öğrenciler ziyaretten memnun ayrıldılar.