Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İle İlgili Üyelerimize Duyurulur

Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı 11. Başvuru Çağrı İlanı   Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye

Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı 11. Başvuru Çağrı İlanı

Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığının  ilgili kuruluşu  olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin  Katılım Öncesi  Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında  uygulanacak yatırımlara ilişkin 26 Ağustos 2013 tarihinde On birinci Başvuru İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, Kırsal Kalkınma  (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular  ile ilgilidir.

KIRSAL KALKINMA (IPARD) PROGRAMININ AMACI VE ÖNCELİKLİ EKSENLERİ

Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye’nin katılım öncesi   dönemdeki  öncelikleri   ve  ihtiyaçlarını   dikkate  alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak  için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Avrupa Birliği Kırsal  Kalkınma  (IPARD) Fonları, aşağıda yer alan öncelik eksenlerine yönelik olarak kullandırılacaktır.

•             Öncelik Ekseni 1: Ortak Tarım Politikası ve gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı ile ilgili alanlara  ilişkin Topluluk standartlarının  uygulanması ve tarım sektörünün sürdürülebilir adaptasyonuna katkı sağlanması.

•             Öncelik Ekseni 2: Tarım-çevre tedbirlerinin ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması için hazırlık niteliğinde faaliyetlere katkı sağlanması.

•             Öncelik Ekseni 3: Kırsal  ekonominin gelişimini destekleyerek,  kırsal alanların  sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması.

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 30.09.2013 tarihi saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan ve iletişim bilgileri aşağıda yer alan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son  teslim  tarihi  31.10.2013,  saat 21.00’dir.  Bu çağrı  için  son teslim  tarihinden  sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

YATIRIM SÜRELERİ

On  birinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım  süreleri  2 taksiti geçmeyecek  şekilde aşağıdaki  gibi  planlanmalıdır.  Taksitlendirmenin nasıl  yapılacağı  ile  ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberlerinde yer almaktadır.

-Başvuru tek taksit olarak planlanmış ise;  yatırım  süresi  ve Ödeme  Talebi  Paketinin hazırlanıp  İl

Koordinatörlüğüne sunulması toplamda 8 (sekiz) ayı geçmemelidir.

-Başvuru iki taksit olarak planlanmış ise; birinci taksitin yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması 6 (altı) ay içerisinde olmalıdır.

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

IPARD  Programının güncel  hali,  Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr)   ve  Kurumumuz  internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.

Başvurular hakkında detaylı  bilgiler  ve başvuru kurallarının yer  aldığı  Başvuru Çağrı Rehberleri

(versiyon 3.2) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.

Ayrıca,  bu başvuru çağrı döneminde  Kurumumuz tarafından  yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında  dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun  resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.