OTSO, Orhangazi Yeniköy Meslek Yüksek Okulu Projesi İçin Verdiği Destek Sözünü Yerine Getirdi.

Üniversite binasının yaptırılması hususunda Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasınca başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Başkanlığını Orhangazi Kaymakamımız Sayın Mustafa Seman Yurdaer ’in yaptığı Orhangazi Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneğinin kurulmasının ardından Orhangazi’ ye Üniversite Yapma projesi start aldı.

Protokolü imzalanan üniversite projesi ile ilgili, yapının statik uygulama projesi, elektrik projesi, sıhhi tesisat projesi, ısı yalıtım projesi,1/500 ölçekli maketi, tanıtım filmi, sunum paftası için kabul edilen teklif tutarı yaklaşık 130 bin TL. olarak projelendirildi.

Yapılan bu proje çerçevesinde Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası proje ücretinin oda tarafından karşılanması ile ilgili taahhüdünü, kalan proje tutarının 30 bin TL. ‘lik kısmını da derneğe bağışlayarak gerçekleştirmiş oldu.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, bundan sonraki sürecin daha hızlı yürümesini istediğini belirterek, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Efendioğlu, “ Öncelikle ilçemizde bulunan sanayi kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, büyüklerimize, Orhangazi ‘li olup ta ilçede bulunmayan ancak katkısı olabilecek kişilere, Orhangazi’ li hemşerilerimize, kısacası tüm ilçe halkına Orhangazi’ye büyük bir eser kazandırabilmeleri için zamanın geldiğini anlatmaya çalışacaklarını ifade etti.

Orhangazi’nin bu büyük fırsatı kaçırmaması için tüm Orhangazi’ liler olarak elimizden gelenin fazlasını yapmak için varımızı, yoğumuzu ortaya koymamız gerekiyor. Bizler oda olarak sonuna kadar elimizden geleni yapmaya hazırız.

Bu meşaleyi yaktığımız için gururluyuz. Bu konuda verilen sözün yerine getirilmesi için proje bedelinin geri kalan kısmı olan 30 bin TL.‘lik tutarının da derneğe bağışlanmak üzere 20 Ağustos 2013 tarihinde yapılan OTSO meclis toplantısında, meclisin oybirliğiyle karar alınmıştır.

Bu konuda meclisimizin çok büyük bir hassasiyeti var. Ben ayrıca meclisimize bu duyarlılığından dolayı da teşekkür ediyorum.

Daha öncede ifade ettiğimiz gibi bu konuda tüm Orhangazi’yi seferberlik mantığıyla bu projeye destek olmaya davet ediyoruz.” Dedi.