TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerlerine Katıldık

TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerlerine Katıldık

TOBB ve iştiraklerinin kurumsal yapılarını ve hizmetlerini tanıtmak, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgilendirmek ve oda/borsaların meclis üyelerine çeşitli yönetim becerileri kazandırmak amacıyla 24-25 Şubat tarihleri arasından düzenlenen TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme seminerlerine katıldık.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve iştiraklerinin kurumsal yapılarını ve hizmetlerini tanıtmak, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgilendirmek ve oda/borsaların meclis üyelerine çeşitli yönetim becerileri kazandırmak amacıyla 24-25 Şubat tarihleri arasından düzenlenen TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme seminerlerine katıldık.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Cem Kapitan, Meclis Üyelerimiz ile Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanlarımız ve Oda Genel Sekreterimizin katıldığı seminerde birçok konuda eğitimler gerçekleştirildi.

“TOBB’un Kurumsal Yapısı ve Faaliyetleri Anlatıldı.”

TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz, seminerin açılışında yaptığı konuşmasında, TOBB’un kurumsal yapısı ve iştirakleri hakkında bilgiler verileceğini belirtti. Reel Sektör Ar-Ge Dairesi Başkanı Hasan Çağlayan Dündar TOBB Kurumsal Yapısı ve Faaliyetleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

2011-2015 yılları arasında TBMM Meclis Başkanı, 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı, 58 ve 59. Hükümetler döneminde Adalet Bakanı görevini yürüten Cemil Çiçek “Karar Alma Süreçlerinde TOBB’ un Rolü” konulu bir sunum gerçekleştirdi. TOBB Uyum çalışmaları hakkında bilgi veren Çiçek; Arabuluculuk sisteminin faydalarından bahsederek TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezlerinin firmalara getireceği kolaylıkları katılımcılara anlattı.

“Ekonomiden, Kişisel Gelişime Kadar Bir Çok Konuda Eğitimler Verildi.”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti, Türkiye Ekonomisindeki gelişmeler ve beklentiler hakkında sunumlarını gerçekleştirdi. Merkez Bankasının alacağı etkili kararların ekonominin toparlanması konusunda son derece önemli olduğuna vurgu yapan Serdengeçti, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Seminer kapsamında, Devlet destekli alacak sigortası sistemi, Küresel Gelişmeler ve Türkiye, Ekonomide Görünüm, Yeşil Dönüşüm, Gelecek 30 yıl Paradigma değişimi, Protokol Kuralları, KGF, MEYBEM, TOBB Uyum, TOBB tahkim, İş hayatında iletişim konularında katılımcılara eğitimler verildi.

Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerleri hakkında bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin kurumsal yapısını ve hizmetlerini yerinde dinlemek, Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında önemli bilgilerin verilmesi ve meclis üyelerine çeşitli yönetim becerileri kazandırılması amacıyla düzenlenen, TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak katılım sağladık.

Oldukça faydalı bilgiler edindiğimiz, Meclis Üyelerimiz, Kadın ve Genç Girişimci Kurul Başkanlarımız ile katıldığımız seminerlerin gerçekleşmesini sağlayan TOBB’a, Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’ na ve seminerlere katılım sağlayan Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İki gün süren Seminerler, Meclis Üyelerinin TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi çalışmalarını yerinde incelemesinin ardından sona erdi.