“Enflasyon Muhasebesi” Eğitimi Gerçekleştirildi

Karapınar, eğitimde enflasyonun finansal tablolara etkilerinden, enflasyon düzeltmesi uygulaması için gereken ön hazırlıklara, gelir tablosu ve bilanço kalemlerinin düzeltilmesinden, karşılaştırmalı düzeltilmiş tabloların hazırlanmasına kadar iş dünyası ve muhasebe meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler sundu.

Odamız ile BTSO Akademi iş birliğinde “Enflasyon Muhasebesi” eğitimi Prof. Dr. Aydın Karapınar’ ın sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Odamız seminer salonunda Vergi Usul Kanunu Hükümlerine göre gerçekleşen eğitime oda üyeleri ve Muhasebeciler katılım sağladı.

“Gerçek Bilançolar Ortaya Çıkacak”

Yüksek enflasyon sebebiyle üye firmaların ve muhasebecilerin talebiyle gerçekleştirilen ‘Enflasyon Muhasebesi’ eğitiminde, firmaların gerçek bilançoları ile vergilendirilmesi konusunda yapılacak çalışmaları konusunda eğitimini gerçekleştiren Prof. Dr. Aydın Karapınar, “Ekonomi alanında son dönemde atılan en önemli adımlardan biri. Gerçek karların ve bilançoların ortaya çıkmasıyla yeni yatırımların da yolu açılacak.” dedi.

Öz Kaynakları Fazla Olan İşletmeler Açısından Son Derece Önemli”

Enflasyon muhasebesi ile birlikte yatırımcının önünün açılacağını vurgulayan Prof. Dr. Karapınar, konuşmasına şöyle devam etti: “Finansal rakamlar daha güvenilir ve etkin olacak. Özellikle öz kaynakları fazla olan işletmeler açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

Bununla birlikte dünya ile karşılaştırılabilir hale gelecek. Bu çerçevede enflasyon muhasebesine geçiş ve tebliğ taslağı sanayicilerimiz ve iş insanlarımız için çok önemli bir gelişme.

Enflasyon uzun bir süre vergileme rejimini çok yakından etkilemişti. Bundan sonra gerçek bilançolar ortaya çıkacak ve gerçek bir tablo üzerinden vergileme olacak. Bu, son zamanlarda ekonomi tarafında atılan en önemli adımlardan biri. Yabancı yatırımcı, Türkiye’deki şirket bilançolarını diğer ülkelerle kıyaslamakta zorluklar yaşıyordu.

Düzenlemenin hayata geçmesiyle artık kar marjları ve bilançolarla ilgili raporlar, mukayese edilebilir duruma gelecek. Bu uygulama ile yeni yatırımların da yolunun açılacağını düşünüyorum” dedi.

Hatırlı; “Üyelerimizin İhtiyaç Duyduğu Eğitimleri Gerçekleştirmeye Devam Ediyoruz”

Gerçekleştirilen eğitim ile ilgili bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı; “Üyelerimizin ve meslek mensuplarının talepleri arasında yer alan Enflasyon Muhasebesi eğitimini odamızda gerçekleştirdik. Üyelerimizin finansal tablolarının düzeltilmesi ve cezai duruma düşmemeleri açısından izlemesi gereken yolları gösteren faydalı bir eğitim olduğu kanaatindeyiz. Prof. Dr. Aydın Karapınar ve katılımcılara teşekkür ediyor, üyelerimizin talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan eğitimleri gerçekleştirmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Eğitim soru cevap bölümünün ardından sona erdi.