Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantımızı Gerçekleştirdik

Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantımızı Gerçekleştirdik

Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantımızı Gerçekleştirdik. Meclis üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen 2023 yılının son toplantısında ana gündem 2024 yılı bütçesi oldu. Meclis toplantısında açıklama yapan Meclis Başkanımız Cem Kapitan, 2023 yılını geride bıraktıklarını , yeni yılın tüm üyelere ve meclis üyelerimize sağlık ve huzur getirmesi temennilerinde bulundu.

Meclis üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen 2023 yılının son toplantısında ana gündem 2024 yılı bütçesi oldu.

Meclis toplantısında açıklama yapan Meclis Başkanımız Cem Kapitan, 2023 yılını geride bıraktıklarını , yeni yılın tüm üyelere ve meclis üyelerimize sağlık ve huzur getirmesi temennilerinde bulundu.

2023 yılında gerçekleştirilen toplantıların katılım oranlarının % 84 ün üzerinde olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Kapitan, meclis üyelerine teşekkürlerini iletti.

Meclis toplantılarında bu güne kadar 58 maddede karar alındığını ve ayın konusu başlığı ile çeşitli kurumlardan konuşmacıların katılımıyla 7 ayrı konuda da mecliste sunumlarının yapıldığını belirten Kapitan, meclisin yeni yılda da çeşitli konukları misafir edeceğini ifade etti.

2024 YILI TAHMİNİ BÜTÇESİ 14 MİLYON TÜRK LİRASI OLARAK ONAYLANDI.

Toplantıda 2024 yılı gelir ve gider bütçeleri ile tarifeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı, ardından hesap inceleme komisyonunun bütçe ile ilgili raporu okunduktan sonra, meclisin onayına sunuldu.

2024 yılı bütçesi meclis tarafından oybirliğiyle onaylanması sonrası toplantının bilgilendirme bölümüne geçildi.

Yönetim Kurulu Üyemiz M. Yüksel Çoklar, Yönetim Kurulunun gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

AYIN KONUSU “ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞ OLDU. 

Toplantının son bölümünde ise, Meclis üyemiz ve Haktat Zeytincilik firma sahibi Cemal Kamacı ilçe, ülke ve dünya genelinde zeytin ve zeytinyağı ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

İlçedeki zeytin varlığı hakkında bilgi veren ve zeytincilik konusunda ileride oluşabilecek risklere değinen Kamacı, Orhangazi’deki zeytinin lezzetinin başka hiçbir yerde olmadığının altını çizdi.

2022 yılında 3 milyon ton zeytin yapıldı, bunun 750 bin tonu sofralık 2250 bin tonu yağlı olmak üzere 422 bin ton yağ elde ettik. Tarihi rekor kırıp sofralık zeytin de dünyada birinci olduk yağ da ise İspanya’dan sonra ikinci sıraya yükseldik.

Bursa bölgemizde ise zeytin ağacı sayısı 12 milyon adet olup, 122.000 ton zeytin elde etmiş bulunmaktayız. İlçemize gelince zeytin en önemli gelir kaynağımızdır.

İlçemizde yaklaşık 90.000 dekarlık alanda yaklaşık 2 milyon 230 bin  zeytin ağacına sahip olup 45 - 50 bin ton zeytin almaktadır.

Zeytin konusunda bir diğer özelliğimiz ise bölgemiz ve ilimiz açısından dünyanın en kaliteli lezzetli zeytini bu bölgede yetişmektedir ,  burada üretilip diğer illere ve ülkelere satılmaktadır. Bölgemize has iklim şartları coğrafi yapısı toprak kalitesi, gölü, denizi, burada ki ürünü kaliteli kılmıştır dedi.

Zeytinin ve zeytinyağının geleceği için tespitlerde bulunan Cemal Kamacı, meclis üyelerinin beğenisini topladı.

Toplantı dilek ve temennilerle son buldu.