Orhangazi‘de Zeytin Mucizesi 45. kez Hasatla Buluştu

Orhangazi‘de Zeytin Mucizesi 45. kez Hasatla Buluştu

Orhangazi 45.Zeytin Festivali Hasat Şenliği’ni Üreğil Mahallemizde, Bursa Valimiz Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Orhangazi Kaymakamımız Zafer Karamehmetoğlu, Orhangazi Belediye Başkanımız Bekir Aydın, İlçe Protokolümüz, Zeytin Üreticilerimiz ve vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştirdik.

Orhangazi’de Zeytin Hasadı Etkinliği bu yıl 45. kez düzenlendi. Odamız tarafından desteklenen Zeytin Hasat Şenliği, Üreğil Mahallesinde yapıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İl Tarım Müdürü İbrahim Acar, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Zeytin Orhangazi İçin Her Şeydir

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı yaptığı açıklamada;Orhangazi 45.Zeytin Festivali Hasat Şenliği’ni Üreğil Mahallemizde, Bursa Valimiz Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Orhangazi Kaymakamımız Zafer Karamehmetoğlu, Orhangazi Belediye Başkanımız Bekir Aydın, İlçe Protokolümüz, Zeytin Üreticilerimiz ve vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştirdik. Dalı barışı, meyvesi bolluğu, bereketi ve sağlığı simgeleyen zeytin ağacı; yöremize ve ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. 45.Zeytin Festivali Hasat Şenliği’nin üreticiler ve bölgemiz için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum dedi.

Hasat Şenliği program akışı şu şekilde gerçekleştirildi: Açılış, saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Protokol konuşmalarının ardından kura çekilerek hediye kazanan vatandaşlar belirlendi. Sonrasında zeytin ve zeytinyağından yapılan ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi. Programda protokol üyeleri tarafından vatandaşlara zeytin ve zeytinyağından yapılan ürünlerin ikramı gerçekleştirildi. Hasat duasının yapılmasının sonrasında sembolik olarak hasat başlatıldı. 45. zeytin hasadı etkinlik programı son olarak zeytin üretiminin sürekliliğini vurgulamak için dedelerin topladığı zeytinlerin torunlara verilmesi ile sona erdi.

Zeytinin Bereketi Kutlandı

Zeytinin bereketi ve kültürel önemi üzerine yapılan etkinlikler, Orhangazi'nin zeytin mirasını kutlamak ve bu önemli ürünü daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlendi. Orhangazi Kaymakamlığının ve Orhangazi Belediyesi’nin Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odaları destekleriyle düzenlediği 45. etkinlik, zeytinin kültürel ve ekonomik değerini vurgulayarak şehirdeki dayanışmayı pekiştirdi.