Bursa Gastronomi Festivalinde Coğrafi İşaretli Gedelek Turşumuza Yoğun İlgi

Bursa Gastronomi Festivalinde Coğrafi İşaretli Gedelek Turşumuza Yoğun İlgi

Bursa Gastronomi Festivalinde Coğrafi İşaretli Gedelek Turşumuza Yoğun İlgi

 

 

 

Osmanlıdan günümüze kadar mutfağıyla önemli bir yere sahip olan Yeşil Bursa’mızda 2. si gerçekleşen Gastronomi Festivali’nin açılışı 15 Eylül Cuma gerçekleştirildi. Açılış yoğun katılım ve renkli görüntüler eşliğinde yapıldı. Açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili ve önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Emel Gözükara Durmaz, Emine Yavuz Gözgeç katıldı.

  

 

Orhangazi TSO Olarak Coğrafi İşaretli Gedelek Turşumuz İle Katıldık

15-17 Eylül tarihlerinde Merinos Parkta gerçekleşen Gastronomi Festivali’nde Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak Coğrafi İşaretli Gedelek Turşumuzu Festivale katılan misafirlere İkram edilen turşu ve turşu suyumuz büyük beğeni topladı. Standa gelen misafirlere ikramlar yapılırken aynı zamanda turşumuz hakkında bilgiler de aktarıldı.

 

Festivalin açılışına katılan Yönetim Kurulu Üyelerimiz; ulusal platformlarda Gedelek turşumuzun tanıtımını yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bu tür etkinlerde yapılan tanıtımlar sayesinde çok daha iyi yerlere geleceğine inandıklarını belirttiler. Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı," Oda olarak, turşumuzu ve markalarımızı çok daha fazla kitlelere duyurmak amacıyla Bursa Gastronomi Festivali'nde yerimizi aldık. Önümüzdeki günlerde de Antalya Yöresel Ürünler fuarında da stant açarak coğrafi işaretli ürünümüz olan Gedelek turşumuzun tanıtımını yapmaya devam edeceğiz" dedi.

  

 

Festivalde Renkli Görüntülerle Birçok Etkinlik Yapıldı.

Festival alanında birçok ünlü şef ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı paneller, söyleşiler, yarışmalar, sergiler, gastroshow, masterclass eğitimleri, konserler ve çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Şehrimizin birçok lezzeti muhteşem görsel sunumlarla misafirlere tanıtıldı. Davetliler Bursa mutfağının eşsiz lezzetlerini tatma imkanı buldu.

Festival Şef Somer Sivrioğlu, Şef Doğa Çitçi, Şef Esat Özata, Şef Umut Karakuş, Sahrap Soysal,  Turgay Başyayla gibi Gastronomi alanında ünlü birçok Şef ve birçok Akademisyen katıldı. Festivalde sahne alan Sanatçı Mustafa Ceceli’nin konseri katılımcılara güzel anlar yaşattı.