BTSO İştiraklerine Ziyaret Programı Gerçekleştirdik

BTSO İştiraklerine Ziyaret Programı Gerçekleştirdik

BTSO İştiraklerine Ziyaret Programı Gerçekleştirdik

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanlarımız ile birlikte BTSO’nun iştiraklerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdik.

Yüksek teknoloji alanlarında araştırma yapmayı hedefleyen genç nesillerin yetiştirilmesi ile ülkemizin yerli ve milli teknolojilerle uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla kurulan, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezini (GUHEM) gezen heyeti, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Batmaz, Haşim Kılıç ve GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu karşıladı. Merkezin tanıtımını yapan Mirahmetoğlu, Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık merkezi olma niteliğini taşıyan GUHEM ‘i anlattı.

Merkezde bulunan similasyon sistemlerini deneyimleyen ziyaretçiler, aynı zamanda uzay ve havacılık alanında geçmişten günümüze yaşanan gelişmelere şahit oldu. GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, tüm vatandaşların bu merkezi ziyaret etmelerini istediklerini ve özellikle çocukların bu alanda ufuklarını açacak bir merkez olduğunu dile getirdi.

İş Garantili Eğitimler

Ziyaret programının devamında, BTSO’nun vizyon projelerinden olan, BTSO Mutfak Akademi tesisleri gezildi. Yeme –içme ve hizmet sektörü için son derece önemli bir Akademi haline gelen ve sektörün personel ihtiyacını karşılayan tesisi gezerek detaylı bilgi alındı. 

Bu alanda yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler veren, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Haşim Kılıç, Abidin Şakir Özen ve Meclis Üyesi Irmak Aslan, %98 iş bulma garantili eğitimler hakkında bilgiler aktardı. BTSO Mutfak Akademide eğitim alan kursiyerler her alanda ihtiyaç duyulan personeller haline geliyor dedi.

Ardından Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezine (MESYEB) geçen heyete, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ve ekibi bir sunum gerçekleştirdi.

İşletmelerin ihtiyaç duyduğu ve alınması zorunlu olan mesleklerde, sınav ve belgelendirme hizmeti verdiklerini dile getiren Karakök, MESYEB’in Türkiye’de sayılı merkezlerden biri olduğunu belirtti.

Bursa Model Fabrika ve Enerji Verimliliği Merkezine geçen yetkililer, enerji verimliliği testlerini işletmelerine yaptırmak isteyen üyeleri merkeze davet etti. Enerji maliyetlerinin yüksek olması ve kayıp kaçak konusunda gerekli önlemleri almanın önemini anlatan yetkililer, bu merkezde işlem yaptıran işletmelerden örnekler vererek, üretim aşamalarında maliyetlerinin bu sayede düşürülebildiklerini belirttiler.

Ziyaret programının devamında Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) Genel Koordinatörü Murat Kurtlar ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) Kurumsal Tanıtım ve Organizasyon Sorumlusu Enfal Yöndeş Çaltı’nın gerçekleştirdiği sunumları sonrasında, Bursa’nın önemli merkezi haline gelen yatırımları ve yapılan çalışmaları deneyimlendi.

Kapitan; “Odalar Bölgeye Vizyon Katar. BTSO Bunun En Önemli Örneği”

Meclis Başkanımız Cem Kapitan, Orhangazi TSO heyeti olarak bu ziyareti yapmamızın asıl nedeni kurullarımızın bu merkezleri yerinde ziyaret ederek, odaların neler yaptığını bire bir tecrübe etmelerini sağlamaktı. Ülkemizin vizyonuna ve gelişimine katkı sunan, kritik alanlardaki ihtiyaçların karşılanması ve gelecek nesillerin vizyonuna katkı sağlaması için yapılan bu çalışanların son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Odalar ne iş yapar sorusunun cevabını burada çok net gördük. Odalar bölgeye vizyon katar. BTSO bunun en önemli örneği.

Bu sebeple BTSO yönetimi başta olmak üzere emeği geçen ve çalışmaların yürütülmesini sağlayan tüm çalışanlara teşekkürlerimizi iletmek istiyorum dedi.

Tüm merkezlerin ziyareti esnasında misafirperverlikleri ve aktardıkları bilgiler için teşekkürlerini ileten Orhangazi TSO heyeti, günün anısına hediyelerini takdim etti.

Günün sonunda ziyaretleri tamamlayan Orhangazi TSO heyeti, Bursa ‘ya vizyon katan bu çalışmaların ülkemiz açısında ne denli önemli yatırımlar olduğunu yerinde görmekten memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Ayın Konusu, Çek ve Personelin İşten Çıkışlarının Hukuki Açıdan Değerlendirilmesi Oldu.

Programın sonrasında odaya geçen meclis üyeleri Haziran ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısının rutini haline gelen “Ayın Konusu” bölümünde ise, oda avukatı Mehmet Ateş’in “Ticari Hayatta Çek ve İşverenin Personel İle İlgili Haklı Sebeple Fesih Hakkı” konusunda sunumu ile devam etti.

Tacirlerin, ticari hayatta en çok kullandığı ödeme yöntemlerinden biri olan çekin kullanımı hakkında bilgiler aktaran Ateş, yanlış kullanımlara örnek vererek bu konuda dikkatli olmaları hakkında uyardı.

Çek kullanımında hukuki açıdan önemli noktalara dikkat çeken Mehmet Ateş çekin ciro edilmesi ve karşılıksız çıkan çekler sonucunda yapılması gereken hukuki işlemlerden bahsetti.

Ayrıca, İş kanunun 25. Maddesi olan, işverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı ve sonuçları konusunda bilgiler verdi. Sağlık sebepleri, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri, zorlayıcı sebepler gibi hallerde işverenin personelleri ile ilgili işlem yapabileceklerini dile getirdi.

Meclis üyelerinden gelen soruları cevaplayan Mehmet Ateş, ilerleyen zamanlarda tekrar buna benzer bir programın planlanabileceğini dile getirdi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen programın ardından toplantı son buldu.