Zeytin Ve Zeytinyağcılara Yönelik UR-GE Programı Gerçekleştirildi

Zeytin Ve Zeytinyağcılara Yönelik UR-GE Programı Gerçekleştirildi

Zeytin Ve Zeytinyağcılara Yönelik UR-GE Programı Gerçekleştirildi

Bursa Ticaret Borsasının organizasyonunda, UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi), programının tanıtımı amacıyla, zeytin ve zeytinyağı sektörlerindeki oda üyelerine yönelik bilgilendirme programı odamızda gerçekleştirildi.

Oda üyesi sermaye şirketleri olan firmaların katılabileceği UR-GE programı hakkında bilgi verilen toplantıya, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Silmez, Bursa Ticaret Borsası Meclis Üyesi Mehmet Korkmaz ve Genel sekreter Fehmi Yıldız, Projeden sorumlu Borsa personeli Özlem Büyükevren katılım sağladı.

Firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü ve ihracatını arttırmak amacıyla sektör ve katılımcı firma analizlerinin yapılarak eksiklerinin belirlendiği ve buna yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin alındığı ve devamında ortak pazarlama çalışmalarının gerçekleştirildiği proje kapsamında, kümelenme çalışması planlanmaktadır.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı , “ İhracat yapmak veya var olan ihracatını arttırmak isteyen üyelerimizin, bu proje içerisinde yer almasını son derece önemsiyoruz. Bölgenin ve sektörün kalkınmasına önemli katkılarda bulunacak olan URGE projesi için, Bursa Ticaret Borsamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Gelişmekte olan firmaların ihracatlarının sürdürülebilir olarak arttırılmasını sağlamak amacı ile Eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, Yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyetlerini kapsayan bir dizi faaliyet kapsamın da ihtiyaca yönelik organizasyonlar düzenleneceği aktarıldı. 36 ay sürecek proje maliyetlerinin, %75 i Ticaret Bakanlığı tarafından %25’i katılımcılar tarafından karşılanacağı belirtildi.

Programa katılan zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin sorularını cevaplayan yetkililer, projenin Bursa genelindeki zeytincilerin ihracatına katkı sağlayacağını ifade etti.