İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Devam Ediyor.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu bütün iş kollarında işçi çalıştıran işverenlere,  iş güvenliği ve sağılığı konusunda genel bir sorumluluk yüklemiştir.

Bu nedenle odamız üyelerine ve personellerine “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimlerini vermeye devam ediyoruz.3 Mayıs Cuma günü mesai saati sonrasında gerçekleştirilecek eğitimler için başvuruda bulunmak isteyen üyelerimiz odamız ile irtibata geçerek kayıt yaptırabilirler.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun sorumluluklardan birisi de, çalışan personelin  Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini almış olmasıdır. Bu nedenle Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin ihtiyacı olan eğitimlerini arttırarak devam ediyoruz. Gerçekleştirilecek eğitimlere personelini göndermek isteyen üyelerimiz odamıza başvurabilirler.

İSG yasası bir kişinin dahi çalıştığı tüm işyerlerinde uygulanacağından üyelerimizin özellikle önümüzdeki tarihlerde gerçekleştirilebilecek bakanlık denetimlerinde sıkıntı yaşamamaları açısından yeni yasanın getirdi yükümlülükleri bir an önce tamamlamaları gerekliliğine bir kez daha dikkatlerini çekmek istiyoruz.  Yeni yasa ile  2-49 kişi çalışanı olan işyerlerine de, 1.1.2013 tarihinden itibaren risk analiz ve eğitim verme, 1.7.2013 tarihinden itibaren de İş güvenliği uzmanı ve İşyeri hekimi ile anlaşma yükümlülüğü zorunlu hale getirilmiştir.