Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü

Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Protokolü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Halk Bankası ile başlattığı "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı" projesi kapsamında hayata geçirilen protokol, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile Halkbank Orhangazi Şubesi arasında da imzalanarak Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ticarete nefes aldıracak önemli avantajlardan yararlanabilecek.

PARAF KREDİ KARTI TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI PROTOKOLÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Halk Bankası arasında tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında oluşturulan “Paraf Ticari Kredi Kartı İle Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı” ile; TOBB üyesi oda ve borsalara kayıtlı olan firmaların kendi aralarında gerçekleştirecekleri ticarete, Üye İş Yeri ve Paraf KOBİ Kart altyapısı üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunulmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Halk Bankası ile başlattığı "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı" projesi kapsamında hayata geçirilen protokol,  Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile Halkbank Orhangazi Şubesi arasında da imzalanarak Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ticarete nefes aldıracak önemli avantajlardan yararlanabilecek.


Alıcıya vade imkânı, satıcıya tahsilat garantisi

Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açan bu işbirliği kapsamında üyelerimiz, çek-senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan ürünlerini satabilecek. Satılan ürünün bedelini, tahsilat riski taşımadan Halkbank garantisiyle, peşin ya da taksitli alacak. Ürün satın almak isteyen üyelerimiz de bankadan kredi bulma veya satıcının kendi çek-senedini kabul edip etmeme derdine düşmeyecek. Bu kartla ürününü alacak ve ödemesini de 1,5 yıla ulaşan esnek vade ile yapabilecek.

Tüm üyelerimiz Halk Bankası tarafından ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabilecek. İmzalanan anlaşmanın vadeli mal alım satımında, bankalardan kredi çekmede ve çek senet gibi işlemlerinde zorluk yaşayan ilçemiz firmalarına fayda sağlayacak.

Protokol ile ilgili bilgilendirme sunumuna ekten ulaşabilirsiniz.