Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı (Green Deal) Enerji Sektörü İçin Beklentiler ve Öneriler Webinarı

Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı (Green Deal) Enerji Sektörü İçin Beklentiler ve Öneriler Webinarı

Seminer ayrıca sosyal medya (Youtube, Twitter, Facebook) hesaplarından da canlı olarak yayınlanacaktır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ev sahipliğinde, Global Resources Partnership Yönetim Kurulu Başkanı ve The London Energy Club İcra Başkanı Mehmet Öğütçü, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın küresel enerji sektörüne etkileri ve iş dünyası liderlerine tavsiyeler

Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı (Green Deal) Enerji Sektörü İçin Beklentiler ve Öneriler (Webinar – İnternet Üzerinden)

1 Aralık 2020 Salı – Saat: 14:00

Seminere katılım adresi: https://tobb-org.zoom.us/j/91905928828 (Şifre: 581099)

Seminer ayrıca sosyal medya (Youtube, Twitter, Facebook) hesaplarından da canlı olarak yayınlanacaktır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ev sahipliğinde, Global Resources Partnership Yönetim Kurulu Başkanı ve The London Energy Club İcra Başkanı Mehmet Öğütçü, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın küresel enerji sektörüne etkileri ve iş dünyası liderlerine tavsiyeler dahil Türkiye için nasıl sonuçlar doğurabileceği konusunda değerlendirmelerini yansıtacak, sorularımızı cevaplandıracak.

Seminere https://tobb-org.zoom.us/j/91905928828  (Şifre: 581099) linkinden katılabilirsiniz.

Tüm üyelerimize katılım ücretsizdir.

Program: 14:00 – 14:10 Açılış Konuşmaları 14:10 – 14:40 Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın (Green Deal) Sektörel Unsurları: Enerji Sektörü İçin Beklentiler Paneli Konuşmacı: Mehmet Öğütçü 14:40 – 15:15 Soru – Cevap

Mehmet Öğütçü kimdir? Mehmet Öğütçü, diplomasi, uluslararası kuruluşlar, enerji ve finansman alanlarında 35 yılı aşkın başarılı bir kariyere sahip. Öğütçü halen, merkezi Londra’daki Global Resources Partnership’in Başkanlığını yürütüyor. Aynı zamanda, bölgemizdeki enerji bakanlarını ve şirket başkanlarını münhasır bir çatı altında bir araya getiren The Bosphorus Energy Club ve The London Energy Club’in başkanı. Trinus Capital Icra Direktoru. Çin, gelecek vizyonu, Avrupa Birliği, Avrasya, yabancı yatırım, enerji ve jeopolitika üzerine dünyanin sayılı otoritelerinden. Daha önce, Dışişleri Bakanlığı, IEA, OECD, British Gas, Genel Energy, Şişecam, Yaşar Grup ve Saudi Crown Investment Holding’de üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Webinar hakkında: Sadece COVID-19 değil, birçok ertelenemez ve geri dönülemez nedenle enerji sektörü tüm dünyada büyük bir değişim ve dönüşüm içinde. Türkiye enerjide dışa bağımlılığı yüksek ve içeride de enerjiyi dünya ve Avrupa’ya göre daha yüksek maliyetle tüketen bir ülke konumunda. Bunun etkileri ise sadece enerji sektöründe değil tüm sektörlerde hissediliyor. Dolayısıyla, eğer Türkiye bu değişime uyum sağlayacak doğru adımları atamaz ve doğru politikaları uygulayamazsa, küresel dönüşüm tamamlandığında geç kalabilir. Doğru stratejiyi saptamak tek başına yeterli değil, dönüşümün nasıl icra edileceği, fonlanacağı, uluslararası iyi uygulamalara ters düşmeyeceği de kritik önem taşıyor. Derin ve Geniş kapsamlı bağlar içinde olduğumuz AB’nin yeni Yeşil Mutabakat’ı bu çerçevede ülkemizin hem rekabet gücünü, hem ticaretini, hem de jeopolitik konumunu temelden etkileme potansiyeline sahip. Toplantıda, soyut bilgilerin ötesinde enerjideki Yeşil mutabakat bağlantılı dönüşümün iş dünyamız için yaratacağı risk ve fırsatları birinci elden dinleyeceğiz, hem hükümetin ve şirketlerin politika ve iş stratejilerine etkisini masaya yatıracağız.