Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Yayın Süresi Artık 2 Gün Değil 2 Saat

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Yayın Süresi Artık 2 Gün Değil 2 Saat

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Yayın Süresi Artık 2 Gün Değil 2 Saat

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından çıkarılan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yapılan dijital dönüşüm sayesinde, elektronik ortamda intikal eden ilanlar 2 saat içerisinde yayımlanmaya başladı.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklama ile TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliği ile ilanların elektronik ortamda Gazete Müdürlüğüne gönderilmesi e-dönüşüm projesi başlatıldığını, projeyle, MERSİS’ te gerçekleştirilen tescili ihtiva eden ilanın, elektronik ortamda Gazete Müdürlüğüne aktarıldığını ve en geç iki saat içerisinde Gazetede yayımlandığını belirtildi.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı yaptığı açıklamada; TOBB’a bağlı 124 Odanın 300 ticaret sicili müdürlüğü personeline eğitim verilen projeyle, bu odaların üyelerinin işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirilmesi sağlandığını, bunlardan birinin de Orhangazi TSO olduğunu belirten Hatırlı, “TOBB, 2020 yılını, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi için Dijital Dönüşüm Yılı olarak ilan etti. Gazetenin yazılım alt yapısı yenilendi ve internet sitesi güncellendi. Artık, e-devlet kapısı üzerinden veya e-imza ile de giriş yapılabiliyor. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlanan ilanlarda, okuyucuların kullanım kolaylığını sağlamak için ilan başlığında yer alan ticaret unvanları da renklendirildi. Yeni yayın yönetim sistemi ile kâğıt ortamında kuruma intikal eden ilanlar, artık 2 gün yerine takip eden gün içinde yayımlanıyor. Zaman ve kağıt israfının en az düzeye indiği bu dijital dönüşümün tüm üyelerimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.