Yıllık İşletme Cetveli Hk.

Yıllık İşletme Cetveli Hk.

Küresel ölçekte yaşanan Covid-19 salgın riski nedeniyle 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği her yıl Nisan Ayı sonuna kadar doldurulması gereken Yıllık İşletme Cetveli'ni veremeyen sanayicilerimiz, Bakanlığımıza başvurmaları halinde bu süre 4 aya kadar uzatılabilecektir. Sanayicilerimizin mücbir sebep bildirme ve işletme cetveli veri girişi erteleme taleplerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine 17 Nisan 2020 tarihinden itibaren bildirebileceklerdir.

Sayın Üyemiz;

Küresel ölçekte yaşanan Covid-19 salgın riski nedeniyle 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği her yıl Nisan Ayı sonuna kadar doldurulması gereken Yıllık İşletme Cetveli'ni veremeyen sanayicilerimiz, Bakanlığımıza başvurmaları halinde bu süre 4 aya kadar uzatılabilecektir. Sanayicilerimizin mücbir sebep bildirme ve işletme cetveli veri girişi erteleme taleplerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine 17 Nisan 2020 tarihinden itibaren bildirebileceklerdir. Sanayicilerimizin talepleri Bakanlığımız tarafından hızlıca sonuçlandırılacaktır.

Sanayi işletmelerimizin kayıtlarının tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde yapılan güncelleme neticesinde artık elektronik Sanayi Sicil Belgesi (e-belge) uygulamasına geçilmiştir. Bu kapsamda sisteme kayıtlı sanayicilerimiz İl Müdürlüklerimize elden müracaata gerek kalmaksızın sanayi siciline ilişkin ilk kayıt, belgelendirme, vize, değişiklik, vb. tüm işlemlerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek yapabileceklerdir. 

Üyelerimize duyurulur.