Avrupa Komisyonu Tarafından Tek Pazarın İşleyişi İle İlgili Alınan Önlemler Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın ekte sunulan yazısında, Avrupa Komisyonu tarafından COVID-19 salgını koşullarında Avrupa Birliği Tek Pazarında mal, hizmet ve kişilerin serbest dolaşımının sürdürülmesi, Tek Pazarın bütünlüğünün korunması ve üye ülkelerce alınan önlemlerin orantılı ve ayrımcı olmayacak şekilde uygulanması amacıyla sınır yönetimi rehberi, seyahat kısıtlaması ve hızlı geçiş sistemi tebliğlerinin yayınlandığı açıklanmaktadır.

Sayın Üyemiz,

Yazıda ayrıca, Avrupa Birliği tarafından çıkarılan ve ekte iletilen rehber ve önlemlerle ilgili bilgiler özetlenmektedir.

Bilgilerinize sunarız.