Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması

Sayın Üyemiz;

İstanbul Sanayi Odası tarafından odamıza gönderilen 30.03.2020 tarih 3248 sayılı yazısına istinaden;

Çin’de başlayarak kısa sürede tüm dünyaya yayılan koranavirüs (Covid-19) salgını son günlerde günlük yaşamı ve ekonomik faaliyeti önemli ölçüde etkilemektedir. Bu kritik dönemecin tüm zorluklarını, toplumuzun ortak çaba ve fedakarlıklarıyla, iyimserliğimizi koruyarak dayanışma içinde aşacağımıza olan inancımız tamdır. Zorlu bir mücadelenin içinde de hayat devam ediyor. Koronavirüs’ e karşı mücadeleye yoğunlaşmanın yanı sıra süreklilik arz eden diğer faaliyetlerimizi de sürdürmenin gayreti içindeyiz.

Bildiğiniz üzere, Odamız tarafından 1968 yılından bu yana her yıl kamuoyuna sunulan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması, sanayimize ve ekonomimize ilişkin önemli bir referans niteliğindedir. 50 yılı aşkın süredir Türk sanayi sektörünün gelişimine ışık tutan araştırma, katılımcı kuruluşlarının yurtiçi ve yurtdışı tanıtımına da katkıda bulunmaktadır.

Hazırlıklarına başladağımız 2019 yılı Türkiye’ nin 500 büyük sanayi kuruluşu araştırması’ na katılabilme alt sınırı üretimden satışlarda 125 milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satış verilerinin Kurumlar Vergisi Beyannamesi (E-beyyaname) ile tutarlı olması gerekmektedir.

Üretimden satışları 125 milyon TL’ yi aşan ve 2019 yılı Türkiye’ nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’ na katılmak isteyen kuruluşların;

 

                www.iso500.org.tr adresinde yer alan “Anket Kullanıcı Girişi” uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurmaları ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesini (E-Beyanname);

 

4 Mayıs 2020 tarihine kadar sisteme yüklemeleri  gerekmektedir.

 

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla.