Koronavirüs (Covid 19) Salgını İle İlgili İş Dünyamızda Yaşanan Sorun ve Çözüm Önerileri Hk. Duyuru

Sayın Üyemiz;

TOBB tarafından odamıza gönderilen 16.03.2020 tarihli ve 1611 sayılı yazıya istinaden;

İlgide kayıtlı yazıda, Son günlerde tüm dünyada ve ülkemizde de yaşanan Koronavirüs (Covid 19) salgını sebebiyle tüm iş dünyasının yaşadığı sıkıntıların malum olduğu belirtilmiştir.

Tüm iş dünyamızda yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin ilgili mercilere ulaştırılması önem arz etmektedir.

Bu itibarla, ilgili mercilere iletilmek üzere, tarafınızdan iletilen ve aşağıda belirtilen konulara ilişkin en fazla 3 sorun ve çözüm önerisini içeren bilgilerin bugün mesai bitimine kadar Odamıza e-posta ile (bilgi@orhangazitso.org.tr) ulaştırmanız hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Konu Başlıkları:

1)         İç pazarda Koronavirüs kaynaklı olumsuz etkilenen sektörler nelerdir?

2)         İhracatta Koronavirüs kaynaklı sipariş iptalleri vs sorun yaşayan sektörler nelerdir?

3)         İhracatta Koronavirüs kaynaklı sipariş artışı yaşanan sektörler nelerdir?

4)         Üye şirketlerin Gümrükleme veya lojistik alanlarda yaşadığı sorunlar nelerdir?

5)         Girdi ithalatında sorun yaşadığı için üretim aksaması yaşayan, yada yaşaması muhtemel sektörler nelerdir?