SMMM Orhangazi Temsilciliği Bilgilendirme Seminerlerine Devam Ediyor

SMMM Orhangazi Temsilciliği Bilgilendirme Seminerlerine Devam Ediyor

SMMM Orhangazi Temsilciliği Bilgilendirme Seminerlerine Devam Ediyor

SGK ve Maliye Bakanlığı’na Ayrı Ayrı Verilen SGK Bildirgesi Ve Muhtasar Beyannamesi Bildirimini Tek Beyanname Haline Getiren Tebliğ ve Uygulamalar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Oda üyeleri ve mali müşavir ve serbest muhasebecilerin katılım gösterdiği programda, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığı’na ayrı ayrı verilen SGK Bildirgesi ve Muhtasar Beyannamesi bildirimini tek beyanname ve bildirge haline getiren tebliğ 01 Ocak 2020 tarihinde uygulamaya kondu. Konu hakkında yürürlüğe girmiş olan uygulamaların anlatıldığı seminer Bursa SMMM Odası İş  ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı Komisyonu ve SMMM Orhangazi İlçe Temsilciliğinin sunumları yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren SMMM Orhangazi Temsilcisi Osman Mısır Son yıllarda, hem firmalar hem muhasebe işlerini yürütmekte olan camiamız için bir çok yeni uygulamalar getiriliyor. Bu gün burada ayrı ayrı verilen beyanneme bildirimlerinin tek beyanneme haline getiren yeni tebliğ hakkında bilgilendirmeleri dinleyeceğimiz toplantımızın sizler için verimli geçmesini diliyorum” diyerek, sunumlara geçildi.

İş ve Sosyal Güvenlik Komisyonundan SMMM Burak Kirenci, Ebru Nebipaşagil ve İş ve Sosyal Güvenlik Komisyon Başkanı SMMM Yusuf Özoğlu’nun sunumlarını gerçekleştirdiği programda,

Birleştirilmiş beyannemelerin nereye bildirileceği ve birden fazla şubesi olanların hangi vergi dairesine başvurması gerektiği, basit usul ve site yönetimlerinin nasıl bildirimde bulunacağı, beyannamenin hangi aşamalarının sisteme nasıl yüklenmesi gerektiği, yenilenen ekranlarda yapılması gereken işlemler konularında bilgilendirmelerde bulunarak, yeni sistemle, çalışan ve işverenin bildirimlerinin daha iyi takibinin yapılacağını vurguladı.

Saat 14:00 başlayan program, katılımcıların yoğun soruları ile birlikte 2,5 saat süren program 16:30 da sona erdi.