İş Hayatında Zaman Yönetimi ve Önceliklendirme Seminerini Gerçekleştirdik

İş Hayatında Zaman Yönetimi ve Önceliklendirme Seminerini Gerçekleştirdik

İş Hayatında Zaman Yönetimi ve Önceliklendirme Seminerini Gerçekleştirdik

Kadın Girişimciler ve Genç  Girişimciler Kurulumuzun organizasyonuyla ‘İş Hayatı İçin Zaman Yönetimi Ve Önceliklendirme Semineri gerçekleştirildi.

Farkındalık Koçu Meyra İlknur Mısır tarafından verilen seminerde özellikle iş hayatında çok daha önemli olan zaman yönetimi hakkında tüyolar verildi.

Seminerde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Cem Kapitan, Yönetim Kurulu üyelerimiz Yüksel Çoklar ve İslam Bektaş hazır bulundu. Çevre odalardan da Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen programa Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, Bursa KGK Başkan Yardımcısı Fatma Ayyıldız, Gemlik KGK Başkanı Ece Gündoğdu, Yenişehir KGK Başkanı Nezaket Orhan Erbaş, İznik KGK Başkanı Seda Karakaş, TOBB GGK Doğu Marmara Bölge Başkanı ve aynı zamanda Bursa GGK Başkanı İbrahim Özmen, İznik GGK Başkanı Taylan Devrim Ercan, Gemlik GGK Başkanı Hüseyin Durmaz, Yenişehir GGK Başkanı Oğuz Öztürk, Karacabey GGK Başkanı Oray Üsküdar katıldılar.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Seda Şentürk ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Musa Öztürk’ün açılış konuşmalarıyla başlayan programda, Meyra İlknur Mısır: ‘ Ne kadar özgür olduğumuzu düşünsek bile zihnimizin içinde dönüp duran şeyler içinde hapis hayatı yaşıyoruz aslında. Kafamızın içinde sürekli konuşmak insanı bedenen de çok yoruyor. Buna son verdiğinizde aslında bunu çok daha iyi anlıyorsunuz.

Böyle durumlarda kontrolün bizde olduğunu farketmek bizi tatmin eder ancak kontrolün bizde olmasından ziyade akışta olmak daha uygundur. Çünkü zihnimizi kontrol altında tutmak bile kendi içimizde sürekli diyalog halinde olmak anlamına geliyor.

Bu sürekli dönen, devir daim eden düşüncelerimize odaklanırsak zihnimizden çıkmış oluyoruz. Bunun için bir örnek verecek olursak trafikte kırmızı ışık örneği. Trafikte kırmızı ışıkta kural olduğu için durmak zorundayız. Kural olmasa beklemez geçeriz ama bunu yaparken de mutlaka kaza yapmamak için kontrollü dikkat ederek geçeriz. İşte bunun gibi zihnimizde de kırmızı ışığı yakmayı başardığımızda kafamızın içi sakinleşir.

Yine uykuya daha fazla ihtiyaç duyma sebebimiz aslında budur. Uyurken zihnimiz çalışmaz. Depresif insanların çok uyuma sebebi de budur.

Zihnimiz bol olduğunda ruhumuzla temas eder, daha mutlu, huzurlu oluruz. Ruhuyla beslenen, ruhuyla yaşamayı öğrenen insanın motivasyonu bitmez’’ dedi.

Son bölümde ise katılımcılar, Meyra İlknur Mısır’ın ‘Pusula’ isimli kitabını imzalattılar. Saat 17:30 da başlayan program katılımcıların soruları ve fotoğraf çekimi ardından sona erdi.