Gıda Kodeksine Uygun Ambalajlama Mevzuatı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Bugün Odamızda

26.01.2017 tarihinde yürürlüğe giren ve bu tarihten önce faaliyet gösteren gıda işletmecilerini de 2019 yılı sonuna kadar kapsayan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme yönetmeliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz.

Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği 26.01.2017 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri için, 31/12/2019 tarihine kadar bu yönetmeliğin hükümlerine uyma zorunluluğu getirilmiştir. Yine aynı yönetmelik ile yürürlükten kaldırılan Türk gıda kodeksi etiketleme yönetmeliğine uygun olmayan 31/12/2015 tarihinden önce tescil başvurusu yapmış veya tescillenmiş ticari marka veya marka bulundurun gıda ürünleri içinde 31/12/2019 tarihine kadar bu yönetmelik hükümlerine uyma zorunluluğunun getirilmesi hususu ile birlikte diğer konularda da meydana gelen değişiklikler ve zorunluluklar hakkında bilgilendirmeler yapılarak, katılımcıların sorularına cevap verilecek.

Orhangazi İlçe Tarım Orman Müdürlüğü, Bursa İl Tarım Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube bölümünden yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısı bugün saat 14:00’te odamız konferans salonunda yapılacak toplantıya tüm üyelerimizi ve gıda sektörü ilgili tarafları davet ediyoruz.