Dış Ticaret Eğitimini Gerçekleştirdik

Dış Ticaret Eğitimini Gerçekleştirdik

Dış Ticaret Eğitimini Gerçekleştirdik

“ İhracata Başlıyoruz”  eğitimi, odamız eğitim salonunda, Eğitmen Hakan Akın tarafından gerçekleştirildi.

KOBİ’ler için, “ İhracata Başlıyoruz” isimli eğitim programına ilgi oldukça fazlaydı.

Programda teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak ta örneklere de yer veren Akın, dış ticarette ödeme şekilleri,  ihracatın finansmanı, dış ticarette bilgi kaynakları ve istihbarat, ihracatta hedef pazarların ve müşterilerin tespiti, müşteri bulma yöntemleri ve devlet desteklerini tek tek anlattı.

İhracatın Püf Noktaları Tek Tek Anlatıldı.

Eğitmen Hakan Akın, Özellikle ihracatın hangi adımlar izlenerek yapılması gerektiğinden başlayarak, hangi ülkelerde hangi ürünlerin pazar paylarının yüksek olduğunu, ürünlerin ortalama satış rakamlarını, ne tür belgelerle ihracat yapılabileceği, kambiyo mevzuatından, dâhilde işleme rejimlerine kadar en önemli noktaları belirtti.

Ayrıca uluslararası ticaret ile ilgili püf noktaların neler olduğu ve yaşadığı tecrübeleri katılımcılara aktardı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı , “ Üyelerimizin artık, alternatif müşteri ve Pazar arayışları için küresel düşünmeleri gerekiyor. Özellikle ihracat yapabilmenin püf noktalarını ve tecrübelerini bu eğitimde bizzat görmüş olduk. Bu tarz alternatif ticaret yöntemleri veya dış pazarlara açılmasına imkân tanıyacak eğitim programlarını, üyelerimizden gelen talepleri de değerlendirerek gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Dış pazarlara açılmak isteyen üyelerimiz için son derece önemli olan eğitim için, işbirliği yapan KOSGEB Bursa Batı Müdürlüğüne ve eğitmenimiz Hakan Akın’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Eğitim sunumlarına ekten ulaşabilirsiniz.