Suriye Uyruklu Yabancılar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yarın Odamızda Gerçekleştirilecek

Suriye uyruklu yabancıların çalıştırılması konularında işverenlere yönelik gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısı yarın saat 17:30 ‘da odamızda yapılacak. Toplantıya oda üyelerimizin haricinde tüm işverenleri de davet ediliyoruz.

İlçemizde oluşturulan rehberlik ve denetim hizmetleri komisyonu, çalışma izin belgesi bulunmayan geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıt altına alınması ile bu kişileri çalıştırdıkları tespit edilen işyeri sahiplerinin yasal süreçleri yerine getirmeleri ile ilgili 30.11.2019 tarihine kadar bütün işyerlerine kayıtsız ve sigortasız Suriyeli yabancı çalıştırılmasının yasak olduğu hususunda son uyarılarını yapacaklar.

İlgili Mevzuat Gereğince Cezai İşlem Uygulanacak

Düzensiz göç rehberlik ve denetim komisyonu üyeleri 30.11.2019 tarihi itibariyle, ilgili yetkililerin etkin bir şekilde denetimleri arttırarak yabancı uyruklu sigortasız işçi çalıştıran iş yerleri ile ilgili idari işlemleri yapmaya başlayacaklarını belirterek, bu konulara dair uygulanacak cezaların neler olduğunu ve cezai durumlarla karşılaşmamak için izlenmesi gereken yasal süreçlerin nasıl tamamlanacağını anlatılacak.

Komisyon Üyeleri ayrıca, İş yerlerinde bulunan yabancı dildeki tabelalar ve uygun olmayanlarla ilgili nelerle karşılaşılacağı, iş yerlerinde iş yeri ruhsatı, vergi mükellefiyeti ve çalışma izin belgeleri hususunda bilgilendirmeler, İlçemizde yasal ikameti bulunmayan yabancılara evini kiralayan ev sahipleri için yapmaları gerekenlerin neler olduğu ve diğer hususlarla ilgili gerekli düzenlemeler için atılması gereken adımların neler olduğu hakkında da bilgiler verecek.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Cem Kapitan; Özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösteren işletme sahiplerinin işyerlerinde çalıştırdıkları Suriyelilerle ilgili bilgi almaları ve cezalara maruz kalmamaları için yarın saat 17:30’da gerçekleştirilecek bu toplantıyı kaçırmamalarını tavsiye ederek, bilgi almak isteyen tüm ilgili kesimleri davet etti.