Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Semineri Gerçekleştiriyoruz

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Semineri Gerçekleştiriyoruz

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Semineri Gerçekleştiriyoruz

Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ile kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla veri sorumlularının alması gereken teknik ve idari tedbirlere ilişkin başlıca yöntemlerin neler olduğunun anlatılacağı seminer 20 Kasım Çarşamba günü odamızda saat 13:30 da başlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunun amacı, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemektir.

Veri kayıt sistemlerinde kişisel veri güvenliğine ilişkin çeşitli riskler ortaya çıkabilmektedir. Bu risklerin önüne geçilebilmesi için gerekli zaman, kaynak ve uzmanlığın sağlanarak uygun teknik ve idari tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu tedbirler, her zaman yüksek maliyet gerektirmemekte olup, söz konusu tedbirlerin masrafsız ya da düşük maliyetli olarak alınması veya halihazırda sistemlerde mevcut olması da mümkündür.

Son Tarih 31.12.2019

İdari Para ve Hapis Cezaları Gündemde.

Yönetim Kurulu başkanı Erol Hatırlı ; “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun gereklilikleri, kişisel verinin ne olduğu, kimleri kapsadığı, kişisel verileri kaydetme, depolama, işleme, veri sorumlusunun yükümlülükleri, Kanun kapsamında alınacak tedbirler, VERBİS veri kayıt sistemi ve Kanun şartlarının ihlal edilmesi durumunda uygulanacak idari ve adli cezalar” konularında geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısına tüm üyelerimizi davet ediyoruz”. dedi.

KVKK'ya uyum sağlanması için yapılması gerekenler hakkında detayların paylaşılacağı seminer konuşmacıları, Kişisel verilerin korunması kanunu bilgilendirmesi hakkında Yüksek Mühendis Osman Akın ve alınması gereken önlemler hususunda konunun uzmanlarından Filiz Çelik olacak.

Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Osman Akın, “Tüm firmaların kanun kapsamında değerlendirildiğini, özellikle çalışan sayısı 50 den fazla veya cirosu 25 milyon TL. ‘den fazla olan işletmelerin 31.12.2019, çalışan sayısı 50 ve mali bilançosu 25 milyondan az olanların ise, 31.03.2020 tarihine kadar VERBİS sistemine kayıt yaptırma zorunluluklarının bulunduğunu, aksi taktirde firmaların, 1 milyon TL. ye kadar idari para cezaları ve ilgili yetkililerinin hapis cezaları ile karşı karşıya kalabileceklerini” belirtti.

Firmaların Yapacakları Hazırlıklar Anlatılacak

Akın ayrıca, yeni bir kanun olması nedeniyle birçok firmanın ne yapacağı konusunda fikrinin olmaması nedeniyle de herhangi bir çalışma yapmadıklarını, düzenlenecek bir nevi eğitim şeklindeki seminer ile firmalarımıza kılavuz olacak önemli bilgilendirmelerde bulunacaklarını duyurdu.

20 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 13:30 da odamızda başlayacak seminerde, katılımcılar, kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması için kişisel verilerinin gizliliğinin sağlanması ve uyulması gereken yükümlükleri, işyerlerinde ne gibi hazırlıklar yapmaları gerektiğini ve bu yükümlülüklere uyarak ve cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için almaları gereken tedbirleri öğrenme imkânı bulacaklar.