Kaçak olarak Yabancı Uyruklu İşçi Çalıştıran ve Çalışanlar Hk. Duyuru

Kaçak olarak Yabancı Uyruklu İşçi Çalıştıran ve Çalışanlar Hk. Duyuru

T.C.Orhangazi Kaymakamlığı Düzensiz Göç Rehberlik ve Denetim Komisyonu 2019/01 Sayılı Genelge Uyarınca yapılan açıklamaya göre; Ülkemize yönelen düzensiz göç baskısı sürekli artış göstermekte olup İlimizde bu baskıya maruz kalmaktadır.

Sayın Üyemiz;

T.C.Orhangazi Kaymakamlığı Düzensiz Göç Rehberlik ve Denetim Komisyonu 2019/01 Sayılı Genelge Uyarınca yapılan açıklamaya göre; 

Ülkemize yönelen düzensiz göç baskısı sürekli artış göstermekte olup İlimizde bu baskıya maruz kalmaktadır.   20.09.2019 Cuma günü itibariyle komisyon olarak kamu düzenini, kamu güvenliğini ve kamu sağlığını tehdit eden yabancılar başta olmak üzere BURSA ilinde kaydı olmayan, kaçak çalışan ve toplumun sükunetini bozduğu değerlendirilen düzensiz göçmenlerin yakalanması işlemlerine hız verilerek bahse konu işlemler ile süreç kaymakamlığımız koordinesinde sürdürülecektir.

İlçemizde oluşturulan rehberlik ve denetim hizmetleri komisyonu çalışma izin belgesi bulunmayan geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıt altına alınması ile bu kişileri çalıştırdıkları tespit edilen işyeri sahiplerinin yasal süreçleri yerine getirmeleri ile ilgili 30.11.2019 tarihine kadar bütün işyerlerine, kayıtsız ve sigortasız Suriyeli yabancı çalıştırılmasının yasak olduğu hususunda yoğun bilgilendirme çalışması yapılarak işveren ve işçiler bilgilendirilecektir. İş yerlerine öncelikle tebligat yapılması ve akabinde ilgili mevzuat gereğince cezai işlem uygulanacaktır.

Komisyon üyeleri etkin bir şekilde denetimleri arttırarak sigortasız işçi çalıştıran iş yerleri ile ilgili idari işlemleri yapılacaktır.

İş yerlerinde yabancı dildeki tabelaların bir an önce yasal mevzuata uygun hale getirilmesi, uygun olmayanlara ilgili mevzuat gereğince cezai işlem uygulanacaktır.

Komisyon üyelerince ziyaret gerçekleştirdiği iş yerlerinde iş yeri ruhsatı, vergi mükellefiyeti ve çalışma izin belgesi hususunda gerekli denetimler yapılacak.

İlçemizde yasal ikameti bulunmayan yabancılara (ikamet izni – geçici koruma kimlik belgesi – uluslar arası koruma kimlik belgesi – kayıt/statü belgesi) evini kiralayan ev sahipleri için gerekli denetimler yapılarak, gerekli düzenlemeleri yapmayanlara ilgili mevzuat gereğince cezai işlem uygulanacaktır.

Yukarıda belirtilen hususların 30.11.2019 tarihine kadar yerine getirmeyen işletme sahibi, işçi ve ev sahiplerine ilgili mevzuat gereğince cezai işlem uygulanacaktır.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Komisyon tarafından odamıza gönderilen yazı ve arapça metni ekte sunulmuştur.

Saygılarımızla.