Odamız öncülüğünde hazırlanan ve onaylanan BEBKA Projesi tanıtım toplantısı yapıldı

Odamız öncülüğünde hazırlanan ve onaylanan BEBKA Projesi tanıtım toplantısı yapıldı

Odamız öncülüğünde hazırlanan ve onaylanan BEBKA Projesi tanıtım toplantısı yapıldı

GÜÇLÜ BİRLİKTELİK GÜÇLÜ MESLEKİ EĞİTİM

Orhangazi’de Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksek Okulu, Döktaş Fabrikası ve Asil Çelik fabrikalarının proje ortağı olduğu Mesleki Eğitim konusunda toplamda 772 bin TL’lik hibe desteği içeren BEBKA projesinin tanıtım toplantısı MYO Toplantı salonunda yapıldı.

Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından yaklaşık 2 hafta önce onaylanan Mesleki Eğitim projesi ile ilgili tanıtım toplantısına Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Asil Çelik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Fatih Karpat, Proje Koordinatörü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Hatırlı, Meclis Başkanı Murat Öztürk, Jandarma Komutanı Jand.Bnb.Ali Kanber, Döktaş CFO’su Sibel Binici, İnsan Kaynakları Müdürü Nihat Özdemir, Asil Çelik A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Evren Kurtoğlu ve Üniversitede görevli öğretim görevlileri katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı yaptığı açıklamada; “Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu ile birlikte “Çatı Kuruluş” olarak, Asilçelik A.Ş. ve Döktaş A.Ş. ‘nin ise İştirakçi olarak katıdığı BEBKA Projesi tanıtım toplantısına katıldık. Bu proje ile birlikte, Sanal gerçeklik eğitim uygulamaları, kaynak simülatörleri ile öğrenme, bilgisayarla yazılım geliştirme, 3D yazıcı ile uygulamalı eğitimlerin yanısıra , teknik eğitimler ve mesleki yeterlilik belgelendirmeleri gerçekleştirilecek. 772.751,00 Türk Liralık proje ile iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacı karşılanırken, teknik ve bilimsel olarak ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. Projenin ülkemize, ilçemize,Sanayi Kuruluşlarımıza, Meslek Yüksek Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

 

Projenin ayrıntıları anlatıldı

Orhangazi’de önemli bir birliktelik sonucunda ortaya çıkan ve 772 bin 751 TL’lik hibe kredi desteğini içeren Mesleki Eğitim projesi ile ilgili MYO Bilgisayar Programcılığı Öğretim görevlisi Koray Aki ve Kaymakamlık Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Bülent Aydın bilgi aktardı. Projenin 4 kurum ortaklığında hayata geçirildiğini vurgulayan Koray Aki, projenin içeriğinde Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmesinden, mesleki eğitime kadar bir çok konu içeriği yer aldığını ifade etti. Bülent Aydın ise Proje çalışmalarının uzun süredir devam ettiğini ve iki hafta önce onaylandığını belirterek, proje süresi 16 ay. Projenin Ana ortağı Orhangazi TSO ve 772 bin TL’lik bir proje dedi. Proje faaliyetleri kapsamında Eğitim, Tanıtım, İşletmelerde uygulamalı eğitim faaliyetleri, Öğrenci bilgilendirme faaliyetleri, okul mezunları ile kariyer günleri düzenlenmesi, mezun öğrenci havuzu oluşturup son aşamada da proje değerlendirme toplantıları yapılacağını vurgulayan Bülent Aydın, proje kapsamında okulda Teknolojik Eğitim ve Tasarım Merkezi, Atölye ve Laboratuvar eksiklerinin giderilmesi, Mesleki Yeterlilik belgesi verilmesi gibi konularda da çalışmalar yapılacağını ifade etti.