Ortak Akıl Toplantılarının 17'incisi Gemlik TSO Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Ortak Akıl Toplantılarının 17'incisi Gemlik TSO Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Ortak Akıl Toplantılarının 17'incisi Gemlik TSO Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Erol Hatırlı Çözüme Kavuşturulması Gereken Ortak Sorunlar Hakkında Konuştu

Bölgemizi ilgilendiren sorunların gündeme getirilmesi ve çözüme kavuşturulması, sorunlar ile alakalı daha güçlü lobi faaliyetleri yürütülmesi adına düzenlenen Ortak Akıl Toplantılarının 17'incisi Gemlik TSO evsahipliğinde gerçekleşti.  Toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte diğer Oda ver Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterleri  katıldı.  Odamız adına ise, Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk ve Genel Sekreterimiz Gürol Erol katıldılar.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından oda borsa başkanları söz alarak üyeleriyle ilgili ortak sıkıntılarını paylaştılar.Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı; “2020 Yılında, servis taşıyan araçların 19 yıl olan yaş sınırının 15 yıla çekilmesi kararı alınması, 3.000 in üzerinde aracın değişime zorlanması anlamına gelecek ve ekonomik zorluklar içerisindeki firma sahiplerini çok zor durumlara sokacaktır. Yine yaş sınırına takılan araçların ekonomik değerleri de düşeceğinden, firmalara ayrıca bir kayıp yaşatacaktır. Bu nedenlerden dolayı, 19 yaş sınırının devam ettirilmesi için konuyla ilgili girişim başlatılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Toplantının devamında, Özellikle oda ve borsalarda TOBBES Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Emekli Sandığı’na bağlı çalışan personellerin sağlık hizmetlerinde yaşadığı sıkıntıların üzerinde duran Hatırlı TOBBES’in SGK ile birleştirilmesi gerektiğinden bahsetti. Yine Zeytinimizin bölgemizin değeri olduğu ve lisanslı depoculuğun önemli katkılar sunacağını Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Sn Özden Çakır ile birlikte dile getiren Hatırlı, üyelerden gelen çeşitli talepleri, sıkıntı duyulan konuları ileterek, Orhangazi TSO’ nun, daha önceki toplantılarda dile getirdiği konuların ilerleyişi hakkında bilgiler alarak, konuşmasını sonlandırdı.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Paşa Ağdemir toplantı sonunda  yaptığı konuşmasında ; “bölgemizi ilgilendiren sorunların gündeme getirilmesi ve çözüme kavuşturulması, sorunlar ile alakalı daha güçlü lobi faaliyetleri yürütülmesi adına bu toplantıların büyük fayda sağlayacağına inancım tamdır. Değerli başkanlarım toplantımızın icrasında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” diyerek toplantının kapanışını gerçekleştirdi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı teşekkür ve temennilerin ardından Oda Borsa Başkanlarının toplu fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.