BEBKA Projemiz Onaylandı

BEBKA Projemiz Onaylandı

BEBKA Projemiz Onaylandı

Odamızın BEBKA’ya Sunmuş Olduğu Eğitim Proje Onaylandı. Projenin Adı, “İş İnsanları ve Girişimciler Elektronik Ticarette Uzmanlaşıyor” . Eğitim Süresi ise 10 gün yani toplamda 72 saat. Eğitim alacak olan katılımcılar, elektronik ticaret ve elektronik dış ticaret konusunda A’dan Z’ ye eğitim alacaklar. 2 Ekim 2019 Çarşamba günü başlayacak olan eğitime katılım sağlamak isteyenlerin kayıt yaptırmaları gerekiyor.
“Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü Raporu” na göre, e-ticaret sektörü 2018 yılında, %42 büyüyerek 59,9 milyar lira seviyesine ulaştı. 2030’ da bu rakamın 300 milyar liraya ulaşması bekleniyor.
Değişen rekabet koşulları içerisinde işletmeler ayakta kalabilmek için gelişen teknoloji ve yenilikleri takip etmek zorundadırlar. İşletme faaliyetlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi olarak tanımlanabilen elektronik ticaret, işletmelere özellikle de KOBİ lere yeni pazarlara ulaşma ve rakipleri ile rekabet edebilme gibi konularda fırsatlar sunmaktadır.
E-ticaret konusundaki adımları ilk etapta tek başına atıp, henüz test etmedikleri bir pazarda başarısızlığa uğrama endişesi olan KOBİ'ler için sosyal medya, e- ticaret, e-dış ticaret pazarları eğitimleri önemli bir fırsat oluşturacaktır.
E-Ticaret ve E-Dış Ticaret Eğitimleri Kaçırılmamalı!
Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, “ Proje ile üyelerimizin özellikle son zamanlarda gelişen ve değişen ticaret kurallarına adapte olmalarını sağlamak istiyoruz. BEBKA ‘nın destekleriyle gerçekleştireceğimiz eğitim programına şimdiden oldukça fazla talep var.
E-ticaret sayesinde, işletmeler ulusal ve uluslararası pazarlara açılma imkânı yakalamaktadır. İşletmeler minimum sermaye ile kolay ve hızlı biçimde dünya çapında daha fazla müşteriye, tedarikçiye ve uygun iş ortaklarına ulaşabilmektedirler.
Herhangi bir geliştirme, tanıtım ve pazarlama maliyeti olmadan, internet kanallarını kullanarak yeni müşterilere ürün ve hizmetlerini ulaştırabilecek KOBİ'lerin, bu platformlarla ilgili eğitim almaları gerekiyor, bu nedenle bu projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.
Projenin sonunda beklenen Sonuçlar ise şöyle sıralandı; Elektronik ticarete elverişli altyapılarının oluşturulması ve kullanımı, Satışlarının artık % 20 oranında e ticaret üzerinden yapıyor hale gelmesi. Müşteri portföyünü genişletmek veya çeşitlendirmek. E- dış ticaret yapabilmelerini sağlamak. Yeni girişimlerde bulunmalarına imkân tanımak. İstihdam ve ekonomik kazancı arttırmak olduğu belirtildi.
Ayrıca eğitimlerin bitimiyle birlikte, belirli periyodlarda (3 ayda bir) eğitimi tamamlamış olan kişilerle, iletişim halinde kalarak, 1 yıl boyunca projenin sürdürülebilirliğini sağlamak isteyen Orhangazi TSO, bu katılımcılara destek vermeye devam edecek.
Elektronik Ticareti Düşünen Girişimciler Bu Eğitime!
Eğitim konuları ise şöyle, E-Ticaret ve E-Dış Ticaret Temel Kavramlar, E-Ticaret ve Geleneksel Ticaret Arasındaki Farklar, E-Ticaret in Üreticiler ve Tüketiciler Açısından Avantaj ve Dezavantajları , Dünyada ve Türkiye de E-Ticaret , Online Tüketiciler ve Satın Alma Davranışlarını Etkileyen Faktörler , E-Ticarette Markalaşma, E-Ticaret Girişimi için Hazırlıklar ve izlenmesi gereken yol haritası, Teknik Detaylar ve Planlamalar, E-Ticaret Sitesi Nasıl Yönetilir , Sosyal Medya ve SEO Eğitimi , Online Pazar Yerleri, n11, hepsiburada, gittigidiyor vb. platformlarda bire bir uygulamalar, E-Dış Ticaret ,Amazon, Ebay ,Alibaba gibi sitelerin kullanımı ve bu platformlarda satışlar.

2 Ekim- 12 Ekim tarihlerinde 10 gün olarak gerçekleştirilecek eğitim için kayıtlar alınmaya başlandı. Sınırlı sayıda kontenjanı bulunan eğitim için başvuruda bulunmak isteyen üyelerin 0 224 573 81 69 numaralı telefondan Odamız ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.