“Ekonomik Kriz Durumunda, Mali Analiz Yapabilme ve Bilanço Okuma Teknikleri” Eğitimi

“Ekonomik Kriz Durumunda, Mali Analiz Yapabilme ve Bilanço Okuma Teknikleri” Eğitimi

“Ekonomik Kriz Durumunda, Mali Analiz Yapabilme ve Bilanço Okuma Teknikleri” Eğitimi

Ekonomik Kriz döneminde işletmelerin tahsilat problemi artarken, giderlerde artıyor ve bu durum yönetilmesi güç bir hal alıyor. Bu süreçte doğru mali yönetim önemli hale geliyor. İşletmelerin bu süreci atlatabilmesi, bu süreçte dikkat etmesi gereken konuların neler olduğu ve işletmelerinin bilançolarını okuyabilmelerini sağlayacak olan, 27-28 Eylül tarihlerinde iki tam gün, yaklaşık 12 saat boyunca kapsamlı bir eğitim gerçekleştireceğiz.

2 Gün sürecek olan eğitime tüm üyelerimizi davet eden Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı “ Son zamanlarda yaşanan ekonomik daralma ve piyasalardaki sıkıntılarla ilgili, üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde bu konuda eğitim verilmesi için çok fazla talep aldık. Konuyla ilgili herkesi ilgilendiren bir konu olan, mali analiz yapabilme ve bilanço okuma tekniğinin işletmelerimizin yetkilileri ve personeli tarafından bilinmesi gerekiyor.

İşletmelerin geleceği için son derece önemli olan finansal konularda, üyelerimizin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Sıkı rekabetin olduğu bu ortamda, bir de yaşanan ekonomik sıkıntılar, mali analizin ne denli önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Ekonomik krizlerde yaşanan bu sıkıntılar, özellikle öncesinde önlem alınmamasından dolayı, daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Tabii ki bu önlemleri alırken de emin adımlar atmak gerekiyor. Bu nedenle, gerçekleştireceğimiz bu eğitim, tüm üye iş yeri sahiplerini ilgilendirirken, bir yandan da üyelerimizin ilgili personellerini de ilgilendiriyor” dedi.

Ekonomik Krizde Olan İşletmeler için Önemli Bir Fırsat

Eğitim içeriği hakkında bazı başlıkların ise şöyle olduğu belirtildi; Kriz yönetimi sürecinin aşamaları nelerdir, Kriz önleme maliyetleri nelerdir, Uygun eylem planları nasıl oluşturulur, Kriz belirtilerini nasıl algılarız, Kriz belirtilerinin bilançoya yansımaları nelerdir, Krizden nasıl yarar sağlanır, Krizden çıkış senaryoları nasıl oluşturulur, Tahsilat risklerini minimize etme yöntemleri nelerdir, Muhasebe Yönetimi nedir, Bilanço iyileştirme hedefleri nasıl oluşturulur, Harcama-Maliyet-Gider kavramları ne anlatır, Mali analiz yöntemleri nelerdir, Kurumun finansal analizi ile ilgili raporlama teknikleri nelerdir, Finansal raporlama sonrasında yapılması gereken eylemler nelerdir,  Mali anlamda kriz yaşayan işletmelerin bankalarla ve müşterilerle çalışma yöntemleri neler olmalı, alınması gereken önlemler ve pratikte uygulama örnekleri gibi daha birçok başlıkta konular enine boyuna irdelenecek.

Ekonomik krizde olan işletmeler için önemli bir fırsat olan bu eğitimi, mesleki hayatında, Ekonomistlik, Girişimcilik, Köşe Yazarlığı, Ekonomi Programı yapımcılığı ve Sunuculuğu, Finans Danışmanlığı, Banka Müdürlüğü, Banka Kredi Politikaları Yöneticiliği alanlarında faaliyetler içinde bulunmuş olan ve piyasaları her yönüyle tanıyan Sn. Sinem Toplan gerçekleştirecek.

Toplan, birçok işletmeye finansal danışmanlık yapmakta ve eğitimler vermektedir. Ayrıca televizyon kanallarında ekonomi programı sunan ve gazetelerde bu konularla ilgili köşe yazarlığına devam etmektedir.

27-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan eğitime katılım sağlamak isteyen üyelerimizin, 0 224 573 81 69 nolu telefonu arayarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir.